Rýžová kaše se sezamem (od 2 – 3 let)

Jedinou malou nevýhodou nakupování po internetu je to, že někdy prostě nevíte úplně přesně, co kupujete. Což se stalo i mně, když jsem se “uhmátla” a vzala si na Grizly.cz rýžovou mouku hrubou namísto hladké, kterou jsem chtěla původně. Ale protože správná hospodyňka si vždy poradí a nikdy nic nevyhodí, udělala jsem z ní tuhle senza kašičku a nakonec to vypadá, že i hrubá mouka se u nás zabydlí. 🙂
Na 2 – 3 porce:
- 100 g hrubé rýžové mouky
- 700 ml mléka (může být i rostlinné)
- 2 lžíce sezamu
- libovolné sladidlo
- ovoce, ořechy či semínka na ozdobu
Do hrnce nasypejte rýžovou mouku i sezam a za současného prošlehávání metličkou postupně nalijte mléko. Nejlépe uděláte, pokud k vaření použijete mlékovar či vodní lázeň, ale samozřejmě můžete vařit i v hrnci klasickém, jen si musíte kaši hlídat, aby se vám nepřipalovala.
Za průběžného míchání postupně přiveďte k varu. Nenechte se zmást myšlenkou, že tohle nemůže v životě zhoustnout, protože až se mouka provaří, opravdu zhoustne, nebojte. 🙂 Až se tak stane, odstavte z plotny a můžete podávat.
Doslaďte oblíbeným sladidlem a ozdobte libovolným ovocem, ořechy či semínky.
Dětská specifika: