16. 2. 2015
Nočky s rajčátky, cuketou a fenyklem (od 1 roku)
- půlka cukety
- cca 8 malých rajčátek
- slabší půlka fenyklu
- 2 stroužky česneku
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- snítka rozmarýnu
- grilovací koření dle chuti
- olivový nebo jiný olej dle potřeby
- 1 balení gnocchi
Fenykl a cuketu nakrájejte na kostičky (loupat ji nemusíte), rajčátka na čtvrtinky. Na česnek zatlačte čepelí nože, rozmáčkněte jej a podélně nakrájejte. Poprašte kořením a na lžíci olivového oleje vše pěkně zprudka opečte, trošku tím napodobíte gril. Poté stáhněte na mírnější ohřev, podlijte smetanou (kdo rád vaří s vínem, ještě před podlitím se sem náramně hodí jedno nebo dvě “drcnutí” bílého), přidejte snítku rozmarýnu a společně pár minut povařte, dokud omáčka nezhoustne. V případě potřeby větším strávníkům ještě dosolte nebo přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte s uvařenými noky.
Pozn. Noky vzhledem k jejich pracnosti a pro mě docela dostupné ceně spíše kupuji, doma je dělám jen vyjímečně. Když mám zkrátka chuť na něco více vymazleného pro naše bříška. V tom případě je vařím podle tohoto receptu.