18. 2. 2015
Pomazánka z červené čočky (od 1 roku)
S přípravou tohoto receptu je dobré začít o něco dříve, neboť čočku je potřeba uvařit, nechat zchládnout a i hotovou pomazánku doporučuju nechat aspoň hodinku zatuhnout v lednici. Stojí to ale rozhodně za to, protože je výborná a přitom obsahuje jen pár surovin.
- 1 kávový šálek červené čočky
- 1 malá jarní cibulka
- větší oříšek másla
- 1 zarovnaná kávová lžička hořčice
- 1 stroužek česneku
- sůl dle chuti
Červenou čočku dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (měly by to tedy být cca 2 šálky) a 5 minut povaříme. Případnou přebytečnou vodu slijeme a uvařenou čočku necháme vychladnout. Poté ji smícháme s větším oříškem změklého másla, nasekanou jarní cibulkou a česnekem. Přidat můžete i malé množství hořčice a sůl dle chuti. Pečlivě vše promíchejte a nechejte v lednici ztuhnout.