Lívance ze sýra cottage (od 1 roku)

Když jsem byla malá holka, dělala mi moje babička lívance, které máčela ve velké vrstvě skořicového cukru. Byly samozřejmě plné bílé mouky a s cukrem se taky nešetřilo. Zkusila jsem je tedy udělat trošku líp 🙂

Na cca 20 lívanečků:

  • 1 kelímek cottage (200g)
  • 2 vejce
  • 250ml kefíru
  • 100g hladké špaldové mouky

Uvedené suroviny proměňte ve smoothie mixéru na hladké těsto. Smažte na pánvi zlehka vytřené tukem, na kvalitní pánvi to však jde i zcela bez něj. Pokud je budete chtít udělat přesně jako já, posypte lívance skořicí a zalijte troškou javorového sirupu.

Vzhledem k tomu, že jsem do receptu použila cottage a kefír, což jsou chuťově poměrně kyselé mléčné výrobky, je i celý lívanec nakyslý. Hodí se tedy doplnit jej například sladším ovocem.

Dětská specifika:

Cottage a vejce vzhledem k vyššímu obsahu bílkovin od 1 roku.
Kefír od cca 9 měsíců.
Pokud použijete skořici, pozor na alergickou reakci na ni.

hlavní jídlamlsáníod 1 rokuod 3 letsvačiny

20 komentáře - “Lívance ze sýra cottage (od 1 roku)”

  1. Výborné!!Jediné,z čeho jsem zpočátku byla trochi rozpačitá je konzistence po upečení,vypadá to,jako by to bylo ještě syrové,aleto jeasi těmi ingrediencemi.:)

    1. Veru ano, jsou takové vláčnější než klasické lívance 🙂 Díky za pochvalu! B.

  2. To je dobrota. Mám milovníky veškerých palačinek, lívanců, placek. Tohle do nich jen zahučelo. Děkuji

  3. Já se přiznám, že jsem musela přidal cukr 🙁 ale pak už chutnaly 🙂 děti sluply. Ale není to uplně muj šálek kavy, ale jako změna super ráda zkouším nové věci 🙂 děkuji za recept 🙂

    1. Nevadí Jitko, nechutná všechno všem, zkuste třeba příště zase nějaké jiné, je jich tu hromada. 😉 B.

    1. Klárko, záleží na věku, pokud lze, dala bych trošku lněných nebo chia semínek, případně nálev z cizrny nebo banán. 🙂 B.

  4. Baro dekuji za tento recept! S testem se krasne pracuje a livance jsou moc dobre 😍👏🏻

  5. Milá Barčo, dokonalé 🙂 na místo kefíru kelímek zakysané smetany ( kefír nemám ráda 😉 ). Moc děkuji za všechny recepty!

  6. Paní Báro,jsou super,jen místo kefíru jsem dala zakysanou smetanu naredenou mlékem a také se povedly.

  7. Tenhle recept mě definitivně přesvědčil, že špaldová mohla jde z domu:) To opravdu nechutnalo ani mně. Myslím, že s tím, jak často se mi chtějí lívance dělat, s klidným svědomím zůstanu u babiččiny klasiky 🙂

    1. Jano, nemyslím, že by za to mohl recept, tento je navíc jeden z nejoblíbenějších a špaldová mouka je využitelná naprosto všude tam, kde pšeničná (však je to taky druh pšenice), ale je to samozřejmě vaše volba. B.

Napsat komentář: Veronika Hamsova Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *