27. 9. 2017
Lívance ze sýra cottage (od 1 roku)
Když jsem byla malá holka, dělala mi moje babička lívance, které máčela ve velké vrstvě skořicového cukru. Byly samozřejmě plné bílé mouky a s cukrem se taky nešetřilo. Zkusila jsem je tedy udělat trošku líp 🙂
Na cca 20 lívanečků:
- 1 kelímek cottage (200g)
- 2 vejce
- 250ml kefíru
- 100g hladké špaldové mouky
Uvedené suroviny proměňte ve smoothie mixéru na hladké těsto. Smažte na pánvi zlehka vytřené tukem, na kvalitní pánvi to však jde i zcela bez něj. Pokud je budete chtít udělat přesně jako já, posypte lívance skořicí a zalijte troškou javorového sirupu.
Vzhledem k tomu, že jsem do receptu použila cottage a kefír, což jsou chuťově poměrně kyselé mléčné výrobky, je i celý lívanec nakyslý. Hodí se tedy doplnit jej například sladším ovocem.
Dětská specifika:
Cottage a vejce vzhledem k vyššímu obsahu bílkovin od 1 roku.
Kefír od cca 9 měsíců.
Pokud použijete skořici, pozor na alergickou reakci na ni.
Dnesni snidane, pochutnali jsme si 😊
Hedviko díky 🙂 B.
Výborné!!Jediné,z čeho jsem zpočátku byla trochi rozpačitá je konzistence po upečení,vypadá to,jako by to bylo ještě syrové,aleto jeasi těmi ingrediencemi.:)
Veru ano, jsou takové vláčnější než klasické lívance 🙂 Díky za pochvalu! B.
To je dobrota. Mám milovníky veškerých palačinek, lívanců, placek. Tohle do nich jen zahučelo. Děkuji
To mám radost Jani, děkuji. 🙂 B.
Já se přiznám, že jsem musela přidal cukr 🙁 ale pak už chutnaly 🙂 děti sluply. Ale není to uplně muj šálek kavy, ale jako změna super ráda zkouším nové věci 🙂 děkuji za recept 🙂
Nevadí Jitko, nechutná všechno všem, zkuste třeba příště zase nějaké jiné, je jich tu hromada. 😉 B.
Čím bych mohla nahradit vajíčko? Dcera je alergik na vejce.
Klárko, záleží na věku, pokud lze, dala bych trošku lněných nebo chia semínek, případně nálev z cizrny nebo banán. 🙂 B.
Baro dekuji za tento recept! S testem se krasne pracuje a livance jsou moc dobre 😍👏🏻
To ráda čtu, Markét, děkuju. 🙂
Milá Barčo, dokonalé 🙂 na místo kefíru kelímek zakysané smetany ( kefír nemám ráda 😉 ). Moc děkuji za všechny recepty!
Luci super, díky za zprávu i pochvalu. 🙂 B.
Paní Báro,jsou super,jen místo kefíru jsem dala zakysanou smetanu naredenou mlékem a také se povedly.
Veru super, krásně jste si poradila. Děkuju za pochvalu! 🙂 B.
Vyborne. Dakujeme. Tiez sme dali zakysanu smotanu namiesto kefiru.
Krása, děkuji! 🙂 B.
Tenhle recept mě definitivně přesvědčil, že špaldová mohla jde z domu:) To opravdu nechutnalo ani mně. Myslím, že s tím, jak často se mi chtějí lívance dělat, s klidným svědomím zůstanu u babiččiny klasiky 🙂
Jano, nemyslím, že by za to mohl recept, tento je navíc jeden z nejoblíbenějších a špaldová mouka je využitelná naprosto všude tam, kde pšeničná (však je to taky druh pšenice), ale je to samozřejmě vaše volba. B.