Ledové kaštánky (od 2 – 3 let)

Tuhle čokoládu můj muž miluje, a já zase miluju vůni pečených kaštanů na vánočních trzích. Tak jsem naše vášně spojila a vytvořila tyhle kuličky, které korunuje skvělá belgická čokoláda od Grizly.cz. Myslela jsem, že budou na vánoční stůl, ale obávám se, že této prezentace se bohužel nedočkají. Pozitivní na tom ovšem je, že je to fakt rychlovka, takže je stihnete ukoulet klidně i na Štědrý den, a nebo víte co, vlastně kdykoliv během roku. 🙂

Na cca 30 kuliček:

  • 200 g kaštanového pyré
  • 50 g másla
  • 100 g hořké čokolády
  • 70 g moučkového cukru (může být i kokosový či xylitol)
  • 80 g mandlové mouky či mletých mandlí
  • + mandlová mouka na obalení

Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozehřejte máslo s nalámanou čokoládou a kaštanovým pyré. Promíchejte v jednotnou hmotu. Do ní poté zapracujte mandlovou mouku (případně můžete použít i najemno namleté mandle) a cukr či jiné sladidlo dle chuti.

Přikryjte fólií a dejte na alespoň pár hodin do lednice. Až hmota hezky ztuhne, můžete ji z lednice zase vytáhnout a tvořit kuličky o velikosti zhruba vlašského ořechu. Hotovou kuličku pak ještě obalte v mandlové mouce (případně můžete použít třeba kokos, drcená semínka, jedlé květy nebo podobně).

Skladujte v chladu v uzavřené nádobě.

Kde pořídit kaštanové pyré? Mrkněte v zahraničním oddíle supermarketu, ve zdravé výživě, samozřejmě také na internetu, a nebo můžete koupit čerstvé kaštany, které upečete/uvaříte a na pyré rozmačkáte. Ty jsou zpravidla dostupné před Vánoci v každém větším obchodě.

Dětská specifika:

Vzhledem k přítomnosti mandlí a čokolády řadím do kategorie od 2 - 3 let, kdy jsou takto zařazeny alergeny podobného typu. Komplikací těchto potravin může být i horší stravitelnost a náchylnost k plísním a žluknutí.

bezlepkovécukrovímlsáníod 3 letvánoce

2 komentáře - “Ledové kaštánky (od 2 – 3 let)”

    1. Koupíte ve zdravé výživě nebo specializovaných obchodech, v současné situaci doporučuju spíš objednat na internetu. Nebo můžete koupit kaštany vcelku, ty jsou před Vánoci běžně v supermarketech, a pyré si z nich udělat. 🙂 B.

Napsat komentář: Barbora Charvátová Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *