Kukuřično-kokosová kaše (od 2 – 3 let)
Kaše u nás máme moc rádi a připravuji je výhradně na snídani. Nepodaří se to vlivem “rychlého ranního života” úplně vždy, ale když ano, tak si kaši užíváme a vychutnáváme, což se o chlebu s máslem za pochodu takto romanticky říct nedá. Je to pak úplně jiný start dne. 🙂
Na cca 3 porce:
- 100 g kukuřičné krupice
- 50 g kokosové mouky
- 500 ml mléka (může být i rostlinné nebo voda)
- 180 g (1 kelímek) zakysané smetany
- sirup, med či jiné sladidlo dle chuti
Kukuřičnou krupici i kokosovou mouku odvažte do hrnce a zalijte půl litrem mléka. Dejte na sporák a pomalu přiveďte k varu. Poté vařte do změknutí krupice a zhoustnutí kaše (přibližně 15 minut) – v průběhu míchejte a hlídejte, aby se vám kaše nepřipálila. Já osobně na vaření kaší ráda používám mlékovar, který má dvojité dno, a díky tomu se mi kaše nepřipalují.
Hotová kaše bude opravdu hustá, ale nebojte, ještě ji zjemníme a trošku naředíme zakysanou smetanou. Tu do kaše vmíchejte po dovaření, již nevařte, zbytečně by ztrácela na hodnotě a také by se mohla srazit.
Podávejte s libovolným ovocem, oříšky či semínky. Já jsem si ke kaši dopřála ještě drcené mandle v javorovém sirupu, které kupuji na Grizly.cz.
Suroviny si případně můžete i namočit předem, aby byla kaše uvařená dříve, třeba pokud kaše snídáte a ráno spěcháte.
Dětská specifika: