Horké mango s jablkem a skořicí (od 1 roku)

V Kitlu mají horkou novinku, kterou je syrob jablko a skořice. Nabízí ho tedy v pětilitrových bag-in boxech pro restaurační provozy, ale je prý tak oblíbený, že si ho lidé kupují i domů. Mně ho na vyzkoušení poslali v těchto roztomilých malých lahvičkách a protože je to novinka horká, vzala jsem to doslova a použila sirup do tohoto horkého nápoje. 🙂

Na 4 porce:

  • 200 g manga
  • 1 střední jablko
  • 1 panák (40 ml) sirupu Kitl jablko a skořice
  • 1/2 lžičky skořice
  • 500 ml horké vody

Čerstvé mango oloupejte a nakrájejte na kousky, nebo můžete použít i mražené, které nechte nejdříve povolit. Poté jej rozmixujte s jedním oloupaným a nakrájeným jablkem, půlkou lžičky skořice a panákem jablečného syrobu. Do pyré na závěr zamixujte horkou vodu, čímž vznikne teplý nápoj. Ihned podávejte.

Pro dospělé můžete vyladit kapkou alkoholu – například kvalitního rumu nebo vodky. 😉

Dětská specifika:

Mango je tabulkově doporučováno od jednoho roku, proto tedy celé zařazení receptu do této kategorie.
Pozor také na možnou alergickou reakci u skořice.

bezmléčnémlsánínápojeod 1 rokuod 3 letsvačiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *