Horké mango s jablkem a skořicí (od 1 roku)
V Kitlu mají horkou novinku, kterou je syrob jablko a skořice. Nabízí ho tedy v pětilitrových bag-in boxech pro restaurační provozy, ale je prý tak oblíbený, že si ho lidé kupují i domů. Mně ho na vyzkoušení poslali v těchto roztomilých malých lahvičkách a protože je to novinka horká, vzala jsem to doslova a použila sirup do tohoto horkého nápoje. 🙂
Na 4 porce:
- 200 g manga
- 1 střední jablko
- 1 panák (40 ml) sirupu Kitl jablko a skořice
- 1/2 lžičky skořice
- 500 ml horké vody
Čerstvé mango oloupejte a nakrájejte na kousky, nebo můžete použít i mražené, které nechte nejdříve povolit. Poté jej rozmixujte s jedním oloupaným a nakrájeným jablkem, půlkou lžičky skořice a panákem jablečného syrobu. Do pyré na závěr zamixujte horkou vodu, čímž vznikne teplý nápoj. Ihned podávejte.
Pro dospělé můžete vyladit kapkou alkoholu – například kvalitního rumu nebo vodky. 😉
Dětská specifika: