Bulgur nasladko (od 8 měsíců)

Tuhle dobrotu občas dělám, když mě honí rychlá mlsná, jen používám kuskus, protože ten je hotový dříve. Napadlo mě ale vyzkoušet tuto kombinaci i s bulgurem a musím říct, že je to ještě o třídu lepší a vyplatí se na jeho uvaření počkat. Navíc máte další alternativu, když vás kaše k snídani už nudí.
Na cca 2 – 3 porce:
- 100 g bulguru
- 50 g vlašských ořechů
- hrst rozinek
- 3 lžíce zakysané smetany či jogurtu
- sladidlo dle chuti (nemusí být)
Bulgur uvařte do změknutí podle návodu na obalu. Pokud víte, že budete chtít jídlo snídat, doporučuji večer bulgur zalít a nechat namočit, vaření je pak daleko rychlejší. Stejným způsobem doporučuji přes noc namočit i ořechy, které se tím stanou hodnotnějšími i stravitelnějšími, protože se v nich namáčením aktivují enzymy klíčení, které jsou pro tělo velmi přínosné.

Uvařený bulgur slijte od vody a přidejte zakysanou smetanu či jogurt, pokud máte dítě starší jednoho roku nebo potřebujete navýšit bílkoviny, můžete využít i tvaroh. Přidejte rozinky, ořechy či jakékoliv další sušené ovoce, semínka nebo cokoliv, co máte rádi, a promíchejte.
Můžete podávat teplé na způsob kaše, nebo i vychladit a podávat jako osvěžení v horké letní dny.
Recept vznikl ve spolupráci s Grizly.cz, kde nakupuju nejen oříšky, ale například i zmíněný bulgur. Aktuálně tam teď navíc běží kampaň na podporu českých dodavatelů, do které spadají mimo jiné právě i vlašské ořechy, které my Češi milujeme, sbíráme i pěstujeme. 🙂
Dětská specifika: