Banánovo-jahodová zmrzka (od 1 roku)
Sezóna jahod přichází a s ní i novinka od Kitlu – jahodový sirup. A protože jahody se pojí s létem, sluníčkem a teplem, hned mi na mysl přišlo využití do zmrzliny. Tedy není to úplně našlehaná smetanová zmrzlina v pravém smyslu slova, ale sympatická domácí náhrada pro ty, kdo žádné přístroje na zmrzlinu nemají, a přesto si rádi domácí zmrzlinu vychutnají. A dá se vypít i brčkem. 🙂
Na 2 – 3 porce:
- 3 zralé banány
- 100 g bílého jogurtu
- 1 panák (40 ml) jahodového sirupu Kitl
S přípravou receptu začněte minimálně o den dříve – je totiž potřeba zmrazit si hlavní surovinu, kterou je banán. Já osobně to často dělám tak, že když banány na míse s ovocem začnou přezrávat a vím, že je nestihneme zkonzumovat, uložím je do mrazáku. A tam čekají přesně na takové super příležitosti, jako je tato.
Banán vytáhněte z mrazáku a nechte pár minut povolit tak, aby se dal dobře oloupat. A nebo jej zmrazte už oloupaný a tato starost vám tímto odpadne.
Zmrzlý banán rozmixujte ve smoothie mixéru s bílým jogurtem a panákem jahodového sirupu. Přesuňte do skleniček, přidejte lžíci či brčko, a můžete si začít tuto ledovou dobrotu vychutnávat.
Zmrzku můžete i různě obměňovat, například použitím jiné příchutě sirupu, či doplněním o kakao, oříšky, semínka a podobně.
Dětská specifika: