Špagety s hráškovou omáčkou a krůtím masem (od 6 měsíců)

Tyhle špagety v dceři zmizely jako nic, a to i přesto, že jsou zelené. A zelená je jinak nepřítel! Takže tohle je pro ně opravdu velká poklona a pro mě takový #MalýSvátek. 🙂

Na cca 2 – 3 porce:

  • 200 g špaget
  • 200 g krůtích prsou
  • 1 větší cibule
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 140 g mraženého hrášku
  • 130 ml plnotučného mléka
  • olej dle potřeby
  • sůl dle chuti

Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V pánvi mezitím rozpalte menší množství oleje a začněte na něm opékat nakrájenou cibuli. S jejím vzhledem se vlastně nemusíte ani moc trápit, protože závěrem ji stejně rozmixujete, takže klidně šetřete síly. Až se cibule trošku zatáhne, přidejte do pánve i na drobné kostky nakrájené a osolené krůtí maso a společně dopečte dozlatova. Maso poté vyberte a cibuli přemístěte do mixéru společně s hráškem, mlékem a česnekem. Rozmixujte na hladké pyré, vraťte do pánve, přidejte maso a prohřejte. Dle chuti dosolte, případně můžete přidat i další česnek. Servírujte promíchané s hotovými špagetami nebo jinými těstovinami.

Dětská specifika:

Mléko je vhodné do pokrmů po tepelné úpravě od jednoho roku. Pokud budete dělat omáčku pro mladší děti, rozmixujte ji jednoduše se stejným množstvím vody místo mléka.
Pozor na horší stravitelnost a nadýmání u cibule a česneku. U dětí do roka či citlivějších dětí doporučuju nejprve vyzkoušet či případně vynechat.
Dětem do 1 roku nesolíme.

do 1 rokuhlavní jídlahrášekkuřecíluštěninyod 1 rokuod 3 let

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *