Amarantový tabouleh (od 1 roku)

Novinka v našem jídelníčku: AMARANT. Velmi výživná a zdravá obilovina, bohatá na bílkoviny, vlákninu a železo. Malinkatá lehce křupkavá zrníčka, po vychladnutí mají želírovací účinky. Hodí se naslano i nasladko.

Suroviny na 4 porce

  • 1 hrnek amarantu
  • 1 hrnek petrželky, nasekané
  • 1/2 šálku jarní cibulky, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé máty
  • 1/2 hrnku citronové šťávy
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • případně listový salát a olivy na dozdobení

 

Uvaříme amarant (či quinou) ve stejném množství vody, 12-15 min. Necháme vychladnout. Lehce promícháme všechny přísady, kromě salátu a oliv. Na hodinu nebo déle vychladíme aby se chuti prostoupily. Umyjeme a osušíme salát vyložíme jím salátovou mísu. Přidáme tabouli a ozdobíme olivami.

 

Dětská specifika

cibule a česnek od 1 roku, stejně jako rajčata

taktéž je alergenem i citron a mohla by tudíž problémy činit i citronová šťáva

amarant je naopak vhodný pro děti již od začátku přikrmování

amaranthlavní jídlaod 1 rokurajčatasvačiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *