Vločkové hrudky s ořechovým máslem (od 2 – 3 let)

Ořechové máslo mám vždy v zásobě. Jeho použití je totiž úžasně variabilní. a pro děti je i lépe stravitelné, než ořechy samotné. Skvěle se dá zakomponovat i do různých sušenek, třeba jako jsou tyto vločkové hromádky. Recept vznikl ve spolupráci s Grizly.cz, jejichž ořechová másla patří mezi moje neoblíbenější. 🙂

Na cca 20 hrudek:

  • 70 g ořechového másla (použila jsem kombinaci lískového a kešu)
  • 100 g jemně mletých vloček (použila jsem žitné)
  • 1 vejce
  • 1 jablko
  • 30 g kokosového oleje
  • 3 lžíce javorového sirupu/medu
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 lžičky skořice

V míse promíchejte ořechové máslo s kokosovým olejem. V případě, že by bylo máslo hodně tuhé a špatně se vám s ním pracovalo, můžete jej krátce nahřát v mikrovlnce či vodní lázni. Přidejte vejce, jemně mleté vločky, kakao, skořici, sirup a taky nahrubo nastrouhané jablko. Vypracujte v mokřejší mazlavou hmotu.

Plech vyložte pečícím papírem či silikonovou podložkou a lžičkou tvořte malé hrudky (zhruba o velikosti vlašského oříšku). Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 – 15 minut, dokud nebudou sušenky propečené dle vašich představ.

Dětská specifika:

Ořechy jsou vzhledem ke své horší stravitelnosti tabulkově řazeny do kategorie od 2 - 3 let. Dalším problémem je pak i jejich vyšší náchylnost k plísním a žluknutí.
Podobně je tabulkově řazeno také kakao.

mlsáníod 3 letsvačiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *