Vločkové hrudky s ořechovým máslem (od 2 – 3 let)
Ořechové máslo mám vždy v zásobě. Jeho použití je totiž úžasně variabilní. a pro děti je i lépe stravitelné, než ořechy samotné. Skvěle se dá zakomponovat i do různých sušenek, třeba jako jsou tyto vločkové hromádky. Recept vznikl ve spolupráci s Grizly.cz, jejichž ořechová másla patří mezi moje neoblíbenější. 🙂
Na cca 20 hrudek:
- 70 g ořechového másla (použila jsem kombinaci lískového a kešu)
- 100 g jemně mletých vloček (použila jsem žitné)
- 1 vejce
- 1 jablko
- 30 g kokosového oleje
- 3 lžíce javorového sirupu/medu
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 lžičky skořice
V míse promíchejte ořechové máslo s kokosovým olejem. V případě, že by bylo máslo hodně tuhé a špatně se vám s ním pracovalo, můžete jej krátce nahřát v mikrovlnce či vodní lázni. Přidejte vejce, jemně mleté vločky, kakao, skořici, sirup a taky nahrubo nastrouhané jablko. Vypracujte v mokřejší mazlavou hmotu.
Plech vyložte pečícím papírem či silikonovou podložkou a lžičkou tvořte malé hrudky (zhruba o velikosti vlašského oříšku). Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 – 15 minut, dokud nebudou sušenky propečené dle vašich představ.
Dětská specifika:
Milujeme je. Vřele doporučuji všem.
Děkuju za pochvalu! 🙂 B.