Těstoviny s omáčkou z pečených paprik (od 1 roku)
Jídla z pečené zeleniny mám velmi ráda, pečení jim totiž dodává takovou tu úžasnou “začoudlou” chuť a jako bonus navíc nevyžadují žádné extra vystávání u plotny. Prostě jen upečete, rozmixujete a hotovo. Takový #MalýSvátek v kuchyni.
Na cca 4 porce:
- 300 g těstovin (použila jsem Panzani tagliatelle)
- 300 g červené papriky
- 300 g žluté papriky
- 300 g lilku
- 1 plechovka rajčat
- olej dle potřeby
- sůl a pepř dle chuti
- provensálské nebo jiné oblíbené koření
Papriky a lilek podélně rozpulte a vložte do olejem vymazaného pekáčku. Ochuťte solí, pepřem a bylinkami a pečte v troubě rozehřáté na 180°C zhruba půl hodinky, dokud slupky zeleniny nevyschnou a neztmavnou, aby se daly lehce oloupat. Řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou a pokud by se vám v ní příliš připalovala i část zeleniny bez slupky (kterou si spálit nechcete), přikryjte pekáček víkem nebo alobalem. Až zelenina lehce vychladne, vydlabejte jí od slupky lžící a nebo ji jednoduše oloupejte.
Dužinu pak rozmixujte s plechovkou rajčat a dolaďte solí a kořením. Smíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte. Pro doplnění bílkovin se hodí přidat ještě trošku sýra, já jsem využila placičky z mletého masa, které mi zbyly z předchozího jídla. Houbami jsem zpestřila pouze dospělou porci, neboť pro děti jsou obtížně stravitelné a plné toxinů (nedoporučuji do min. 6 let).
Dětská specifika:
Tak toto je opravdu skvělý recept. A ty jsi to placicky jsou famózní 😍 děkuji za další skvely recept.
Děkuju za pochvalu Terezko 🙂 B.
Trosku piplacka s te.i paprikami, ale stoji to za to, vynikajici, urcite zaradime mezi oblibene recepty na testoviny.
Táni díky, jsem ráda, že se vyplatilo 🙂 B.
Omáčka chuťove dobra, jen jsem ji jeste s rozmixovanými rajčaty krátce povarila a přidala do ni trochu olivového oleje (zarazilo me, ze se zelenina v pekacku nezakapava troškou oleje). Pekla jsem cca 40 minut a i tak mohla byt v troubě dele, papriky se těžko loupaly.