Špagety s ořechovou omáčkou (od 2 – 3 let)
Nevím, jestli se pro vás tenhle trošku netradiční recept stane úplně klasikou, ale minimálně jako zajímavost pro zpestření chutí ho určitě vyzkoušejte. Nebo s ním můžete pohostit nějakou návštěvu, která se nebojí experimentů a vy si tak u ní můžete šplhnout s něčím zajímavým. Tahle omáčka je navíc hrozná rychlovka, což samo o sobě je takový #MalýSvátek.
Na 4 porce:
- 100 g vlašských ořechů
- 60 ml smetany ke šlehání
- 250 ml plnotučného mléka
- 50 g sýra grana padano
- šťáva z cca 1/2 citrónu
- 300 g těstovin (použila jsem spaghetti Panzani)
Ořechy dejte do nádoby nějakého šikovného mixéru, zalijte částí mléka a rozmixujte. Já jsem to vzala smoothie mixérem lehce nahrubo, aby mi v omáčce zůstaly sem tam malé kousky ořechů, nechtěla jsem úplné pyré. Poté směs vylijte na pánev či do hrnce a přilijte zbytek mléka i smetanu. Přidejte nastrouhaný sýr, ochuťte citronovou šťávou a prohřejte. Pak už stač jen smíchat s uvařenými těstovinami a ideálně ještě zakápnout panenským olejem.
Pokud byste chtěli těstoviny doplnit ještě o nějaké maso, pak doporučuju kuřecí či krůtí, chybu asi neuděláte ani s králíkem.
Dětská specifika:
Tento recept vypadá opravdu výborně! Vyzkouším ho i s cherry rajčaty, děkuji 🙂
Ořechy jsem rozmixovala dohladka a ještě dozdobila velkýmu kousky. Navrch jsem doplnila jeřabinovou zavařeninou. Velká mňamka a zároveň rychlá. Díky!