26. 5. 2015
Šeříkový cukr
Původně jsem měla v plánu sirup, ale recept se mi bohužel dostal do rukou až teď, kdy šeříky víceméně odvetly, takže si tu jeho úžasnou vůni uchovám aspoň takto a příští rok se budu snažit to nezaspat :))
- šeříkové kvítky dle potřeby
- krystalový nebo pískový cukr dle potřeby
Asi už tušíte, co s těmito dvěmi ingrediencemi udělat. Do sklenice sypejte menší vrstvy cukru, které vždy proložíte kvítky šeříku. Až sklenici naplníte, poctivě ji uzavřete a skladujte na chladném temném místě zhruba týden. Vždy, když půjdete okolo, sklenici lehce protřepněte, aby se vůně promísila. Pak jen šeřík vyberte, cukr nechte lehce proschnout, aby vám nevlhnul, a uložte zase zpátky do sklenice. Můžete si takto voňavě osladit čaj nebo sušenky, až se vám zasteskne po této nádherné jarní vůni.
Nevím jak Vám ale mě to po třech dnech smrdělo jak ponožky a bylo to shnilý 😄😄