Scuk Pažitka.cz
Na konci září jsem měla příležitost být hostem na téhle úžasné párty – setkání blogerů, které pro nás uspořádala Pažitka.cz v nádherném prostředí AvantGarde restaurantu.
Dobrý záměr
“Páža” je web, který sdružuje recepty výběru blogerů napříč internetovým světem, a že výběr je skutečně kvalitní a velmi inspirující, takže k nim určitě mrkněte. Jejich profily jsou zde rozdělené například i podle zaměření stravy, které se věnují, takže kromě receptů pro děti zde najdete třeba také bezlepkáře, bezmléčné recepty, moderní paleo či jiné diety.
Ovšem nejen to, nakoupíte u nich i Vestavné-spotřebiče.cz a v neposlední řadě i nějaké ty Vařečky.cz
Dobré zážitky
Společně s našimi předními kuchaři – Tondou Bradáčem a Jardou Kozdělkou jsme si mohli vyzkoušet vaření v páře s pomocí chytré trouby Electrolux, ve které jsou recepty připravovány jednoduše, chutně a zdravě. Kuchaři z Czech Chef Teamu pro nás vše dopředu připravili, abychom pak pokrmy už jen společně dotvořili, k čemuž jsme rádi přiložili svou ruku. Vznikly tak dva velmi originální chody:
1. V páře pečené kuřecí prso s kukuřičnou kaší, loupákovou omáčkou, popcornem a práškem z kukuřičných slupek
2. V páře pečená vepřová panenka s dvouzrnnou pšenicí a červenou řepou, omáčka z pečených kostí
Dobré jídlo a pití
První chod byl velmi netradiční, a to i chuťově, ale s mými pohárky si ona originální chuť krásně porozumněla. Byl mírně nasládlý, označila bych ho za takové spíše “holčičí jídlo”, ale volba to určitě byla dobrá, neboť jsme se sešly v téměř čistě dámské společnosti. Kromě chuti oceňuji i to, že využití surovin bylo na 100%, včetně “odpadu” ze slupek kukuřice, které kluci nasušili na prášek a jídlo s ním v závěru ještě dozdobili.
Ačkoliv první chod byl výborný, druhý mohu směle označit za “nebe v hubě”. A to vůbec nemám ráda řepu! Sem její chuť ale krásně pasovala, pšenice s řepou byla velmi lahodná, osvěžující, a s dokonale šťavnatou panenkou se skvěle doplňovala. Dlouho jsem neměla tak fantastické jídlo! 🙂
Poslechli jsme si taky něco málo o projektu Skutečně zdravá škola a krátce jsme na téma dětské výživy diskutovali s jeho manažerkou Karolínou. Shodli jsme se, že kvalita stravování je u dětí obzvláště podstatná, a že už jen pro tuto skutečnost má smysl za ni bojovat a tento projekt podpořit, což v budoucnu i já osobně ráda udělám, pokud se najde vhodná příležitost ke spolupráci.
Dobří lidé
Pak už jsme si jen povídali, ochutnávali spousty dobrot z luxusního rautu a co hlavně, strašně příjemně jsme se bavili a utužili naše kamarádské vztahy i v osobní rovině. Za společnost tak děkuji především:
- Moničkám z Pažitka.cz
- Janičce z Česnek a cibule, základ mojí kuchyně
- Kačce z blogu Cookačka
- Andrejce z V kuchyni vždy otevřeno
- Alče z Dobroty do bříška
- Vendulce z Vaříme s Vendy
- Ivance z Česko vaří dětem
- Gabče z Doma navařeno
- Šárce, která sice nemá blog s vlastním jménem, ale profil na Pažitce ano 🙂
Pozdější průběh je již pro veřejnost cenzurován, avšak akce trvala až do ranních hodin a našli se i tací, kteří vlastně ani nespali doma :-)) Podělím se s vámi tedy alespoň o pár zjistění, které jsem si zkrátka nemohla nechat pro sebe:
- Bez jmenovek to příště nepůjde. Možná bych trvala i na vizitkách a stručných životopisech včetně portfolia :-))
- Nikdo z nás nikdy neslyšel o loupákové omáčce. Nikdo z nás už ji stejně nikdy vařit nebude.
- Čidla na požár je lepší vypínat, když vaří holky z VMD. I nekuřácká restaurace pak může být pěkně vyčuděná po zásahu našeho týmu s lahví oliváče a sklenicí vína :-))
- Naše vedoucí blonďatá sexbomba se líbí všem. I všem na parketu. I všem ženám na parketu. A to dokonce i přesto, že si nadstavuje pásek kroužkou na klíče :-))
- Pražští taxikáři jsou blbci. Klidně by nechali jít skupinku perspektivních pohledných dam z centra do Dejvic pěšky. Perspektivní dámy si ale vždy umí poradit! 😉
- Tohle se musí zopakovat! Co nejdřív! Co nejvěrněji! 🙂
Velké poděkování Pažitce (Moničkám :-*) a všem okolo ní, a to nejen za tuhle skvělou akci, nové zážitky, všechny ty laskominy a dobré víno, ale zkrátka i tak nějak za onu hlavní podstatu a poselství projektu jako takového – mít možnost se bavit vařením a svou radost sdílet s ostatními, stejně poznamenanými lidmi 🙂 Pro tohle všechno jsem nadšený pravověrný pažitkář a nestydím se za to! 🙂
Více fotek a dojmy ze strany Pažitek si můžete projít v tomto článku.
Některé vybrané fotografie v galerii níže: