Pstruh s dýňovo-hráškovým pyré (od 1 roku)
Dobrá rybka toho mnoho nepotřebuje a pstruh mezi ně bezpochyby patří. Jednoduše doplněný dýní, hráškem a jemným kořením je to jídlo pro náročné gurmány úplně stejně, jako pro malé děti.
Na 3 porce:
- 3 filety ze pstruha
- 400 g očištěné dýně (hokaido)
- 100 g mraženého (nebo čerstvého) hrášku
- 50 g másla
- muškátový oříšek a sůl dle chuti
Pstruha osolte a okořeňte dle vlastní libosti. Já osobně příliš koření u ryb nepoužívám, pouze citronový pepř. V pánvi rozpalte menší množství tuku a rybu na něm po kůži osmažte.
Dýni nakrájejte na menší kousky a uvařte do změknutí. Trvá to přibližně deset minut, záleží na velikosti, kterou jste zvolili. Až dýni odstavíte, do horké vody vhoďte ještě mražený hrášek, aby rozmrzl (dále už ale nevařte, jen prohřejte a vodu slijte).
Přemístěte do mixéru společně s rozpuštěným máslem a vyšlehejte na pyré. Ochuťte solí a strouhaným muškátovým oříškem.
Pstruha podávejte s teplým zeleninovým pyré. Můžete ještě zakápnout pár kapkami kvalitního panenského oleje.
Dětská specifika:
Dnes jsem vařila podle vás, musím říct, že pyré předčilo mé očekávání. Jedním slovem výborné. Děkuji za inspiraci při mém tápaní co mrňousům vařit.
Veru děkuju, jsem ráda. 🙂 B.
Dobry den. Hledala jsem prilohu k lososu, zkusila jsem Vase pyre a musim rict, ze bomba. Chutove vyrazne, dobre, zdrave. Druhy od Vas vyzkouseny recept a synovo druhe nejoblibenejsi jidlo (prvnim je Vase omacka na spagety). Vzhledem k tomu, ze je to temer pubertak, je to opravdu velka pochvala. Myslim, ze na Vasem webu zacnu bydlet:-) Diky!
Dobrý den Hanko, páááni, no tak to sedám na zadek, pochvala od puberťáka je snad i víc než pochvala od chlapa. 😀 Děkuju moc za milou zprávu, vážím si jí. Hezký den, B. 🙂