Pohankové palačinky (od 1 roku)
U tohoto receptu se to v mém muži jistě velmi pralo. Nesnáší totiž pohanku. Na druhou stranu miluje palačinky (a mě :-)). Tak jsem to pojala hodně růžově a s láskou, a doplnila jsem mu tu pohanku růžovou čokoládou a speciálním valentýnským ořechovým máslem od Grizly.cz. Jde o kombinaci ořechů, mrazem sušených jahod a čokolády. No láska na první palačinku, co vám budu povídat. 🙂
Na cca 6 palačinek:
- 2 vejce
- 220 g (!) mléka
- 100 g (!) podmáslí (či kefíru)
- 200 g pohankové mouky
Těsto připravte jako klasické palačinkové, tedy vyšlehejte vejce, mléko, podmáslí a pohankovou mouku na polotekuté těsto. Každá mouka saje trošku jinak, pokud by tedy těsto nemělo ideální konzistenci, dolaďte ji případně přidáním většího množství mouky či naopak tekutiny.
Těsto pak v pánvi smažte na palačinky (v kvalitní nepřilnavé to jde i zcela bez použití tuku). S náplní poté servírujte.
Já jsem vyzkoušela verze dvě – první jsem naslano plnila směsí červené čočky, kuřecího masa a lučiny. Druhou jsem pak podávala s ořechovým máslem, o kterém jsem vám říkala již v úvodu receptu.
TIP: Pokud budete dělat palačinky jen nasladko a chcete, aby měly “čokoládovější” chuť, můžete lžíci mouky nahradit lžící kakaa holandského typu.
Dětská specifika: