Otevíračka nové části foodcourtu CČM

img_6577

Centrum Černý most otevřelo novou část foodcourtu. Řeknete si, že rychlé stravování sem moc nepatří a máte vlastně pravdu, i když jsem ráda, že už dnes můžu říct, že ne úplnou.

Všechny restaurace, které v této nové části najdete, jsou totiž oproti běžnému fastfoodovému sortimentu odlišné svým smýšlením o kvalitě nabízených jídel, zaměřené na využívání lokálních či farmářských surovin a zdaleka ne tolik vzdálené zdravému životnímu stylu, jako tomu bývalo doposud.

A tak zde najdete třeba hamburgrárnu Regal Burger, která své vlastní housky naducává pořádným BIO hovězím ze Slovenska, bistro O´Papa, ve kterém si dáte sendvič z vlastního kváskového chleba či domácí koláč od maminky pana majitele, zkrátka nepřijdou ani vegetariáni a vitariáni, kteří si mohou dát jídlo bez tepelné úpravy v BistRawVeg, a svou novou restauraci Spicymama ovlivněnou různorodou asijskou kuchyní zde otevírá také známá blogerka Kamu. Ta už sice není ve Vietnamu, ale nasbírala zde spoustu zkušeností, které ve své vlastní kuchyni uplatňuje.

V rámci otevírací akce jsem byla pozvána na brunch, kde se nám všechny výše zmíněné restaurace představily a nabídly ochutnávku ze svého kuchařského sortimentu. Jako bonbonek navíc celou akci moderoval šarmantní Roman Paulus, kterého mám pro jeho kuchařské umění i příjemné vystupování velmi ráda.

Co jsme ochutnali?

Regal burger nabídnul klasický cheeseburger a naprosto famózní hovězí burger s karamelizovanou slaninou a skořicí. Musím ho pochválit jako jeden z nejlepších, který jsem kdy ochutnala. O´Papa nás pozvalo nejen na vynikající kávu, ale nabídlo nám i několik druhů sendvičů a poctivou domácí limonádu. Kamu nás uvítala přímo ve své kuchyni ve Spicymama, která je v otevřeném prostoru, a ve které si můžete sednout na barovou židličku a mít tak přímý kontakt s kuchařem, jenž připravuje vaše jídlo. Ochutnali jsme pikantní kukuřičnou polévku s koriandrem a asijskou rybu naloženou v limetové šťávě, jejíž kyselou chuť krásně podtrhla sladká pečená babáta a salátek ze sezónní zeleniny. BistRawVeg pak zajistilo sladkou tečku na závěr, ať už v podobě alternativy k cheesecaku, či švestkové palačinky s mákem a jablky.

Sečteno podtrženo, najedla jsem se královsky. Z čeho mám ale větší radost je to, že až příště budu v časové tísni, nebudu se bát skončit na obědě ve fastfoodu – už totiž přesně vím, kam půjdu, a kam s klidným srdcem mohu vzít i své dítě 🙂

Na pár fotek z akce se můžete podívat ve fotogalerii níže.

 

články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *