Mléčná rýže z domácí pekárny (od 1 roku)

Znáte takové ty dny, kdy se vám nechce nic dělat a nebo na to ani nemáte čas, a přitom vás honí mlsná a chtělo by to k obědu něco teplého do bříška? Pokud vlastníte domácí pekárnu, mám pro vás bezva nápad. Udělejte si v ní rýžovou kaši. Žádné míchání, žádné připalování. Vemte prcka na hřiště a až se za hodinku vrátíte, sladká dobrota bude na světě. 


  • 1 litr mléka
  • 20dkg kulatozrnné rýže
  • 4 lžíce cukru
  • špetka soli
  • oříšek másla

Všechny suroviny vložíme do domácí pekárny (klasicky nejdříve tekuté suroviny, potom ty ostatní), zapneme program Marmeláda a o víc se nestaráme. V mojí pekárně tento program trvá 1:15hod.

Zdobíme ovocem, čokoládou, kakaem, skořicí, vanilkou..

Dětská specifika

o mléku se vedou mnohé diskuze. Některé normy jsou přísnější, jiné méně. U nás odborníci doporučují spíše přísnější postup - mléko k tepelné úpravě od 1 roku (plnotučné), ke konzumaci jako nápoj dokonce až od 3 let

hlavní jídlakašemlsáníod 1 rokusvačiny

4 komentáře - “Mléčná rýže z domácí pekárny (od 1 roku)”

  1. Měla jsem trochu obavy, co z toho vzejde, ale výsledek mě příjemně překvapil :-). Takhle doměkka se mi rýže v mléce nikdy nepodařila uvařit. Na můj vkus to bylo trochu sladší, než by nutně muselo být, a možná i moc husté, ale to se všechno dá poladit :-). Díky za skvělý nápad!

  2. Dobrý den Baru, že by se dalo určitě udělat i v multifunkčním hrnci? Jen nevím na jaký program. Hrnec mám chvíli a zatím se seznamujeme:-)) Poradíte prosím? Děkuji
    Eliška

    1. Hezký den Eli, já mám v multifunkčním hrnci přímo funkci “pilaf/risotto”, dala bych to na ni či něco tomu blízkého, případně pokud máte funkci na kaši, tak ta asi taky může být. Poprvé bych si to raději trošku pohlídala, aby se to mléko nevypařilo a nepřipálilo se to, pro další vaření už to budete mít vychytané. 🙂 B.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *