Jogurtové vafle (od 1 roku)

IMG_5364 (1)

Úspěchy posledních dní se musely řádně oslavit. A jak jinak než nějakou dobrotou, že :-))

Na cca 8 vaflí:

  • 2 vejce
  • 50g cukru krupice
  • 200g bílého jogurtu
  • 150ml oleje
  • 200g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový)

Vejce vyšlehejte s cukrem, vmíchejte i jogurt, olej a kypřící prášek. Nakonec po částech zapracujte i mouku. Těsto je konzistencí podobné jako třeba na bublaninu, hustější než palačinkové. Pečte ve vaflovači do zlatova, použít můžete samozřejmě i formu na vafle do trouby.

IMG_5392(1)

Servírovat můžete například s bílým jogurtem, ovocem či marmeládou.

S těstem mi Karolínka velmi ochotně pomáhala a při práci jsme použily našeho Tefaláka, se kterým si hravě poradí i ona. Recenzi na něj můžete najít ZDE 🙂

IMG_4534

Dětská specifika:

Jako u většiny mlsání, i u tohoto receptu řadím do kategorie od 1 roku především z důvodu, že u dítěte, které ještě nemá ustálený jídelníček, a základním stravovacím zvyklostem se teprve učí, není potřeba tímto způsobem přilepšovat a podávat sladké.
Ostatní suroviny, snad s výjimkou vaječného bílku, se ale nedají označit za vyloženě nevhodné i pro dítě mladší.
Celozrnná mouka je hůře stravitelná a schopnost ji strávit je závislá na vývinu a zvyklosti střev. Obecně bych doporučovala ji do dětské stravy zavádět postupně a střídat s moukou bílou. Tyto vafle ale jistě upečete i právě s ní, klidně jí tedy malým dětem nahraďte celozrnnou.

mlsáníod 1 rokuod 3 letsvačiny

11 komentáře - “Jogurtové vafle (od 1 roku)”

  1. Díky za skvělý recept. Hlavně oceňuji popis hustoty těsta. Měla jsem hodně hustý jogurt, tak jsem trochu ředila mlékem. Vafle byly uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Skvělá nedělní snídaně pro ročního, 3,5 letého i nás dospělé.

    1. Babet, moc díky za pochvalu, jsem ráda, že se vám recepty dobře čtou i vaří. 🙂 B.

  2. Skveleeeeee! Ubrala jsem cukr, jime javorovym sirupem. Zkousela jsem ruzne recepisy a tenhle je fakt top! Triletak je chce furt 😊

  3. Dnes jsem zkoušela nový vaflovač od Ježíška a ty vafličky jsou výborné 😊 všichni jsme si pochutnali. Bylo to poprvé, co jsem vafle jedla a s tímto receptem úplně předčily mé chutě 😊 už se těším až vyzkouším další recepty, moc děkuji 😊❤️ a přeji krásný zbytek vánočních svátků a hodně zdraví, štěstí a úspěchů do nového roku 😊🍀

    1. Ráďo moc děkuji za pochvalu i za přání a i já přeju krásné svátky a šťastný nový rok. 🙂 B.

    2. Chuťové jsou fajn, ale na můj vkus moc mastné. Ve vaflovači se smažily jak ve fritéze. Příště zkusím ubrat, věřím ze i tak budou dobre.

      1. Určitě záleží i na druhu a savosti mouky, od toho se pak odvíjí ona mastnota. Pokud pracujete stále se stejnou značkou, na příště už budete vědět. 🙂 B.

  4. Nejlepší vafle jaké jsem dělala 😍 fakt se po nich jen zaprášilo. Dala jsem místo krystalu třtinový a bylo to skvělé

    1. Míšo, doporučuji spíše hladkou, ale ono si to asi poradí i s polohrubou. 🙂 B.

Napsat komentář: Babeta Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *