23. 7. 2015
Jáhlovo-čokoládový dezert (od 2 – 3 let)
Mlsání při dietě a ještě ideálně tak, aby to bylo i pro děti – no to je prostě vždycky oříšek. Ale já to nevzdávám! :))
Suroviny na 2 porce:
- 50g jahel
- 25g hořké čokolády (použila jsem 86% kakaa)
- 1 banán
- 100g tvarohu
- datlový či jiný sirup nebo med dle chuti
Jáhly uvaříme ve vodě podle návodu (zpravidla to trvá cca 10 minutek a vaří se ve dvojnásobném množství vody). Po uvaření slijeme případný zbytek vody a do ještě horkých jahel vmícháme čokoládu – tak dlouho, dokud se všechna nerozpustí. Osladíme rozmixovaným banánem a případně i nějakým sirupem a na závěr zjemníme tvarohem. Můžeme podávat teplé, ale i vychlazené.
Dětská specifika:
Recept řadím do kategorie od 2 - 3 let jen a pouze kvůli přítomnosti kakaa, resp. čokolády, která je takto tabulkově uvedena.
Tvaroh je vhodný pro děti od 1 roku, a to kvůli zatížení ledvin bílkovinami.
Dětem do roka bych dezert udělala s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, bez čokolády, s přidáním třeba nějakého ovoce.
Perfektní, rychlé, dobré, jednoduché, variabilní. Děkuji za inspiraci ;o) Oli
Jsem ráda, díky 🙂
Jde misto tvarohu zjemnit zakysanou smetanou?
Ivo, myslím že jo, zkuste 😉 B.
Tak jsem tento dezert právě připravila na zítra jako svoji narozeninovou snídani. Ještěže mám jeden na víc a můžu si ho dát až dítě usne 🙂 Je to dokonalost!
Tak tomu říkám oslava! Všechno nejlepší i nejchutnější 🙂 B.