12. 5. 2015
Hráškové muffiny (od 1 roku)
Inspirace na tento recept pochází z magazínu Albert, ve kterém ale byla verze poněkud pracnější a i tučnější, takže jsem opět upravovala, jak je mým dobrým zvykem 🙂
Suroviny na cca 6 muffinů (2 porce):
- 100g mraženého hrášku
- 100g pórku
- 20g pažitky nebo jiné oblíbené bylinky
- 100g mozzarelly
- 4 vejce
- 25g cizrnové mouky (nebo jiné hladké)
- stroužek česneku
- sůl a pepř dle chuti
Hrášek přelijte horkou vodou nebo ještě lépe nechte přirozeně rozmrznout. Poté ho v mixeru společně s vejci rozmixujte na hladkou zelenou kaši. Přidat k němu můžete i stroužek česneku, abyste si ušetřili práci s jeho mačkáním. Přimíchejte i na drobno nasekaný pórek, pažitku či jinou bylinku a nastrouhanou mozzarelu. Lehce zahustěte moukou a dle chuti osolte a opepřete. Navrstvěte do muffinových košíčků nebo zapékacích mističek – pak předejdete zbytečnému nalepování těsta na papírový košíček. Těsto trošku naskočí, proto neplňte formičky až úplně po vrch. Pečte při 180°C přibližně 30 minut nebo dokud povch báboviček nezezlátne.
Vypadá to výtečně, mňam 🙂
Vypadá to výtečně, mňam 🙂
A co teprve jak to chutná! 😉
Vynikající. V rodině to mělo velký ohlas. Děkuji 🙂
To jsem moc ráda, díky! 🙂
Vynikající. Místo mozarelly jsem dala tvrdý sýr.
Děkuji, moc chutnalo mně i ročnímu prckovi:)
Díky za pochvalu 🙂 B.