Foodstyling kurz s Radkem
Jíme očima, to je dávno vyřčená pravda. A protože jsem si toho vědoma a chtěla bych, aby moje recepty provázely i fotky, které lahodí také oku, a protože focení jídla mě čím dál tím víc baví, rozšiřuju výbavu svého nádobí a dekorací a se servírováním si čím dál více hraju, tenhle kurz se mi moc hodil. A tak jsem neváhala a udělala si radost. Sobě, své duši a své hlavě 🙂
Zaštítěni Chefstarterem, pod vedením charismatického Radka Jakubce, který pracoval mimojiné i u Gordona Ramseyho, jsme si uvařili několik chodů, a ke každému z nich jsme si ukázali možnosti, jak jej naservírovat. Dozvěděli jsme se i pár zajímavých kuchařských vychytávek a něco málo o současných trendech ve foodstylingu. Vše v úžasné vřelé atmosféře, doprovázeno humorem a dobrou náladou. Moc jsem si to užila a prostřednictvím tohoto článku Radkovi ještě jednou děkuji za moc příjemně strávený večer.
Do jeho atmosféry se mnou teď můžete nahlédnout prostřednictvím obrázků ve fotogalerii. Tak se kochejte 😉
Sympatický učitel Radek Jakubec
Kachní prsa, brambor, jarní zelenina, kaštanová omáčka
Výběr sezónních salátů a klíčků, vinaigrette, křepelčí vajíčka, kozí sýr
Tentýž salát s přidáním jedlých květů
Šéfkuchař Radek při práci
Králičí roláda s petrželí a slaninou, pyré z tuřínu, petržele a špenátu
Consommé s bio kuřátkem
Kuřecí nožička, pyré z tuřínu, petržele a špenátu, výběr sezónních salátů a klíčků
Losos marinovaný v citronové šťávě, sezamová semínka, petrželkový olej
Marinovaný losos, wasabi crumble
Ráj foodstylistů v ChefShopu
Zkouška foodstylingu účastníků kurzu
To jsou opravdu krásné fotografie jídla. Také by se mi nějaký takový kurz hodil pro můj eshop a blog se zdravými recepty, zatím využívám tyhle fotobanky. Ale ráda bych se jednou dopracoval k tomu, abych umělá takhle úžasně zachytit jídlo a ještě ho i naaranžovat. Děkuji za inspiraci.