Fazolové vafle (od 1 roku)

Schovávání luštěnin a bílkovin do sladkostí je moje oblíbená kratochvíle. V tomto případě ale nemusí jít jen o sladkost, tyhle vafle jsou totiž skvěle univerzální a můžete je podávat jak ve sladké, tak i ve slané verzi. Mám tahle univerzální jídla nejradši. 🙂

Na cca 6 vaflí:

  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 2 vejce
  • 50 g rozpuštěného másla či ghíčka
  • 50 g mléka
  • 120 g hladké mouky (může být i špaldová)
  • 1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový)

Fazole slijte od nálevu a v případě, že byl slaný, a vy vafle slané nechcete, pro jistotu fazole ještě propláchněte. Poté přemístěte do nádoby mixéru, přidejte dvě vejce a máslo a rozmixujte na hladké pyré.

Do pyré poté přidejte ještě mléko, mouku a kypřící prášek, a vymíchejte v lehce gumové a lepivé těsto, které ale drží na lžíci a nijak zvlášť neteče. Těsto vkládejte do přístroje na vafle a pečte do zlatavé barvy.

Podávat můžete jak na sladko, tak i naslano – třeba s vejcem a špenátem bude vafle tvořit ideální snídani. Ve sladké verzi jsem doladila čerstvým ovocem a rozpuštěnou čokoládou s ořechovým máslem. Oboje kupuji na Grizly.cz a zvláště toto máslo se slaným karamelem patří mezi moje oblíbené mlsání.

Dětská specifika:

Luštěniny jsou obecně doporučovány od 1 roku, kdy už by dítě mělo být schopno je strávit. Nejdříve bych ale luštěniny otestovala na nějakém běžném příkrmu, do kterého bych jich pár přidala. Vysloveně luštěninové jídlo jako toto bych vařila až po vyzkoušení.
Taktéž celá vejce jsou vhodná od 1 roku kvůli vyššímu obsahu bílkovin ve vaječném bílku.

hlavní jídlaluštěninymlsáníod 1 rokuod 3 letsvačiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *