Dušené hovězí se zelenými fazolkami (od 1 roku)
Dušené hovězí na milion způsobů doplňuje tento recept s použitím zelených fazolek. Je stejně tak dobrý, jako ten milion předchozích :-))
Na cca 3 – 4 porce:
- cca 500g hovězího na guláš (zadní nebo kližka)
- 200g mražených fazolových lusků
- 2 velké cibule
- cca 5 stroužků česneku
- olej dle potřeby
- sůl a pepř dle chuti
Cibuli nakrájejte na jemno, tři stroužky česneku (z celkových pěti) promáčkněte nožem a nasekejte na drobné kousky. Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. V hrnci rozpalte potřebné množství oleje a začněte na něm smažit cibulku. Až bude lehce zlátnout, přidejte i maso a česnek, ve směsi obalte a počkejte, až se maso zatáhne. Česnek do hrnce rozhodně nedávejte dříve, zhořkl by. Opečenou směs podlijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené, ale ne více. Stáhněte teplotu pod hrncem tak, aby voda jen pozvolna bublala, přikryjte poklicí a nechte dusit do změknutí (bude to trvat něco kolem 1,5 hodiny). Průběžně kontrolujte a znovu podlévejte, abyste maso nepřipálili. Nejlepší je maso vždy tzv. vydusit do základu (tj. nechat téměř úplně odpařit vodu), a znovu podlít; takto opakovat.
Až bude maso měkké, přidejte k němu fazolky a prohřejte je. Přidejte také prolisovaný zbylý česnek, případně ještě dosolte. Můžete servírovat. Na obrázku jsem jako přílohu použila bílou quinou, hodí se ale určitě třeba i rýže nebo brambory či kaše.
Pokud vlastníte multicooker, můžete jej k tomuto receptu využít následovným postupem: 15 minut funkce FRY, poté cca 2 hodiny funkce STEW.
Dětská specifika:
Varila jsem dnes k obedu, jen fazolky jsem mela mrazene, cerstve by byly urcite lepsi. Zaradim mezi oblibene recepty😉
Tak v létě 😉 Díky, B.
Opět skvělý a jednoduchý recept na dnešní nedělní oběd a najedl se i ten nejmensi 20mesicu. 😉
Majdi moc díky za pochvalu, jsem ráda, že jste si všichni pochutnali. 🙂 B.