30. 12. 2017
Budapešťská pomazánka (od 1 roku)
Jedna ze základních pomazánek mého dětství, na kterou se trošku zapomnělo. A přitom je to velká škoda, je totiž nejen chutná, ale i zdravá 🙂
- 1 vanička (250g) měkkého tvarohu
- 30g změklého másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 menší paprika kapie
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 menší cibule
- sůl dle chuti
V misce smíchejte změklé máslo, tvaroh a zakysanou smetanu. Přidejte najemno nakrájenou kapii a cibuli, promíchejte, a dolaďte solí, pepřem a mletou paprikou.
Pomazánku je dobré nechat před podáváním chvíli odpočívat v lednici, aby zpátky zatuhla a lépe se mazala. Je moc dobrá na chlebu posypaná semínky, ale skvěle se hodí i na chlebíčky jako pohoštění pro návštěvu.
Dětská specifika:
Tvaroh je vzhledem k vysokému obsahu bílkovin doporučován od 1 roku, a tato pomazánka je na něm založená, proto i celkové zařazení receptu do stejné kategorie.
Pozor na cibuli - je hůře stravitelná a může nadýmat, nedávejte ji tedy syrovou dětem, které ještě nemají cibuli vyzkoušenou.
Tato pomazánka je 🔝. Dělám ji často a chutná celé rodině.. 🙂🙂
Sabčo díky,jsem ráda 🙂 B.
Dnes jsem dělala, přidala jsem ještě nastrouhaný sýr a je výborná. 👌
Super, děkuji. 🙂