Cizrnovo-vajíčková pomazánka (od 1 roku)

IMG_9611 (1)Velikonoce jsou za dveřmi, tak možná uvítáte tip na zdravé zpracování vajíček. Možná ho uvítáte i mimo svátky 🙂

  • 3 vejce natvrdo
  • 150g předvařené cizrny (odpovídá cca 1/2 plechovky)
  • 1 menší cibulka
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • hrst sekané pažitky nebo řeřichy
  • sůl a pepř dle chuti

IMG_9558 (1)
Cibulku a vejce nasekejte na jemno, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany. Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období Velikonoc se ideálně hodí pažitka nebo řeřicha, které se v tento čas začínají zelenat).

IMG_9589 (1)

Dětská specifika:

vzhledem k přítomnosti celého vejce a také cizrny jakožto luštěniny řadím do kategorie "od 1 roku". Nadýmat by taktéž mohla i čerstvá cibulka.

bezlepkovécizrnaluštěninyod 1 rokupomazánkysvačiny

16 komentáře - “Cizrnovo-vajíčková pomazánka (od 1 roku)”

  1. Výborná! Dnes jsem dělala z dvojité dávky. Jen doporučuji vajíčka nejprve rozpůlit, žloutky rozetřít do základu z cizrny a teprve pak nasekat a vmíchat. bílky. 🙂

  2. Raději se zeptám, z cirzny vařené doma to půjde uplně stejně, že? Jen nevím kolik jí udělat?

    1. Alenko určitě to půjde, tipuju že to může být tak zhruba půlka klasického hrnku. Není to na to dlouhé vaření moc, tak bych to buď využila a rovnou udělala i nějaký jiný cizrnový recept, ať nevaříte tak malé množství nadarmo 🙂 B.

  3. Báro, dnes jsem po velikonoční nadílce vyzkoušela a moc jsme si všichni pochutnali 🙂 opět další moc prima recept, děkuji Vám pěkně 👍

Napsat komentář: Martina Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *