20. 3. 2016
Cizrnovo-vajíčková pomazánka (od 1 roku)
Velikonoce jsou za dveřmi, tak možná uvítáte tip na zdravé zpracování vajíček. Možná ho uvítáte i mimo svátky 🙂
- 3 vejce natvrdo
- 150g předvařené cizrny (odpovídá cca 1/2 plechovky)
- 1 menší cibulka
- 3 lžíce zakysané smetany
- hrst sekané pažitky nebo řeřichy
- sůl a pepř dle chuti
Cibulku a vejce nasekejte na jemno, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany. Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období Velikonoc se ideálně hodí pažitka nebo řeřicha, které se v tento čas začínají zelenat).
Dětská specifika:
vzhledem k přítomnosti celého vejce a také cizrny jakožto luštěniny řadím do kategorie "od 1 roku". Nadýmat by taktéž mohla i čerstvá cibulka.
Dobry den, dala by se zakysana smetana zamenit za bily jogurt? Dekuji
Šárko určitě, jen o trošku méně, jogurt je trošku řidší 🙂
Dekuji za rychlou odpoved. Jdu na to 🙂
Dekuji za skvely recept, pomazanka vyborna 🙂
To jsem ráda, díky 🙂
Dobrý den ,mužů se zeptat ,kde se dá sehnat predvarena cizrna ? Viděla jsem jen klasickou ,děkuji:)
V plechovce, mezi konzervami, dnes už snad v každém supermarketu 😉
Tahle je moje oblíbená.
😛
Výborná! Dnes jsem dělala z dvojité dávky. Jen doporučuji vajíčka nejprve rozpůlit, žloutky rozetřít do základu z cizrny a teprve pak nasekat a vmíchat. bílky. 🙂
Super vychytávka, díky za tip i za pochvalu 🙂 B.
Raději se zeptám, z cirzny vařené doma to půjde uplně stejně, že? Jen nevím kolik jí udělat?
Alenko určitě to půjde, tipuju že to může být tak zhruba půlka klasického hrnku. Není to na to dlouhé vaření moc, tak bych to buď využila a rovnou udělala i nějaký jiný cizrnový recept, ať nevaříte tak malé množství nadarmo 🙂 B.
Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)
Báro, dnes jsem po velikonoční nadílce vyzkoušela a moc jsme si všichni pochutnali 🙂 opět další moc prima recept, děkuji Vám pěkně 👍
Iren děkuji, jsem ráda, že vám chutnala 🙂 B.