Chřest s vejci (od 1 roku)
Sezóna chřestu je v plném proudu a my už jsme ho letos ve všech oblíbených podobách měli, takže tuhle várku jsem se rozhodla použít na něco nového. Z pracovní cesty na Kypr mi manžel dovezl pár místních receptů a moje oko mezi nimi padlo na tuto úpravu, kterou teď sepíšu i pro vás, protože je to strašně jednoduchá dobrota.
Na 4 porce:
- svazek (500 g) zeleného chřestu
- 6 vajec
- šťáva z půlky citronu
- sůl a pepř dle chuti
- olej dle potřeby
Chřest nakrájejte na špalíčky o velikosti zhruba 2 centimetry a na minutu povařte v horké vodě. Prý by to mělo pomoci od případné hořkosti. V pánvi si rozehřejte potřebné množství oleje a chřest na něm postupně opečte do zlatova. Poté přidejte rozšlehaná vejce, promíchejte, přilijte vymačkanou citronovou šťávu, osolte a opepřete. Pracujte rychle, stejně jako když děláte míchaná vejce k snídani. Podávejte ještě teplé s kouskem pečiva.
Dětská specifika:
Výborné , krupavy zeleny chřest v kombinaci s tim citronem a parmazanem. Syn to sice nejedl (vybiravy), ale my s manzelem si pochutnali. Diky za inspiraci. Zitra se chystam na batatove susenky pro meho nejmladsiho. 😊