7. 12. 2014
Vločkové lívance (od 1 roku)
Oblíbená mlska trošku jinak, bez mouky 😉
Na cca 3 porce:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1 banán
- 1 vejce
Namočíme si množství vloček dle potřeby (uvedené množství je hrubým odhadem tak na 10 lívanečků) do teplého mléka a necháme aspoň deset minut nasáknout. Poté umixujeme s jedním zralým banánem a vejcem. Těsto by mělo mít konzistenci řidší kaše (pokud ne, přidejte případně další mléko nebo vločky). Na rozpálené pánvi smažíme malé placičky, můžeme i úplně nasucho na pánvi s kvalitním nepřilnavým povrchem.
Dětská specifika:
použití mléka pro vaření je vhodné od 1 roku, ovšem dovedu si lívanečky představit i s nějakou rostlinnou alternativou mléka (např. s rýžovým, kokosovým, sojovým - tam pozor, alergen!) nebo i vodou
celé vejce je vhodné od 1 roku, dříve postačí pouze žloutek
Jsou parádní 🙂
Zdravé, snadné, výborné! Děkujeme, Baru, za luxusní snídani! 🙂
Pavli díky za vzkaz a pochvalu 🙂 B.
Dobrý den, recept zní výborně a jednoduše, zajímalo by mě, jestli lze banán nahradit něčím jiným? Předem děkuji.
Lucko banán je tam proto, že dobře nahrazuje vejce a navíc i příjemně osladí, neměnila bych to. Pokud nutně chcete něco podobného z jiného ovoce, zkuste třeba jablečné palačinky, na které je tu taky recept 😉 B.
Ja delam s jablky ale není to vylozene detský recept
Dělám pravidelně a vždy tam dám co zrovna mám, jahody, borůvky, jablko. Vždy mají úspěch. Jen po prvním lívanci doupravuji těsto. Tahle snídaně má vždy úspěch 😉
Andy díky za zpětnou vazbu 🙂 B.
Je možné lívance zamrazit, když je vsechny nesnime?
Lenko, to bohužel netuším, nikdy jsem to nezkoušela, nám v životě nikdy nic nezbylo :D, ale myslím si, že by to jít mělo. 🙂 B.
Díky za skvělý recept! Mohu se zeptat s čím jsou lívance naservírované na fotce? Jde mi hlavně o to bílé 😊 díky
Míšo, myslím, že to byl sýr cottage, ale už je to opravdu hodně dávno, co fotka vznikla. 🙂 B.
Díky! Hledám nové inspirace, jak a s čím lívance podávat 🙂 ale stejně už je ke konci zobou suché 😀