Skyrové šišky s ovocem (od 1 roku)

Podobné dělávám z tvarohu, tentokrát na mě ale v ledničce místo něj vykouknul Skyr, tak jsem z něj šišky vyzkoušela. Jsou moc dobré a krásně vláčné, rodina mě za ně vychvalovala až do nebes. 😉

Na 2 – 3 porce:

  • 280 g (2 kelímky) skyru (může být i ochucený)
  • cca 180 g hladké špaldové mouky
  • 1 vejce
  • ovoce dle chuti

Skyr dobře promíchejte s vajíčkem a postupně zahustěte moukou. Uvedené množství berte spíše jako orientační, každá mouka saje trošku jinak, je tedy možné, že budete potřebovat větší či menší množství, a proto zpracovávejte postupně. Výsledné těsto by mělo být možné lehce uválet, konzistenci má podobné třeba jako těsto na bramborové noky. Z hotového těsta vyválejte šišku a nakrájejte ji na menší dílky, či uválejte válečky. Uznávám, že já jsem tuto část těžce flákla, ale v chuti nám to příliš nebránilo 🙂

Házejte do vroucí vody a vařte cca 5 minut. Hotové zceďte, přidejte rozmixované ovoce a případně další Skyr, zakysanou smetanu či tvaroh, můžete ještě doladit datlovým či libovolným jiným sirupem.

Já jsem na tvorbu receptu použila tenhle ananasový Skyr z letní limitky Bohušovic a musím říct, že ta příjemně nakyslá chuť s jídlem krásně ladila.Fantazii se ale meze nekladou, využít můžete jakoukoliv jinou příchuť, a nebo použít Skyr bílý a více si vychutnat přirozenou chuť jahod 🙂

Dětská specifika:

Vzhledem k přítomnosti skyru, který je plný bílkovin a mohl by znamenat zatížení pro ledviny, řadím do receptů od 1 roku.
Ostatní suroviny by neměly činit problém, samozřejmě s ohledem na vybrané ovoce či jiné dochucení.

 

hlavní jídlajahodymlsáníod 1 rokuod 3 letsvačiny

7 komentáře - “Skyrové šišky s ovocem (od 1 roku)”

  1. Dobry den, ja bych varici vody nic moc nehazela…spis vkladala…u toho hrozi mnohem mensi riziko opareni, nez pri hazeni….

    1. Verčo, chytáte mě příliš za slovo. Věřím v přirozenou inteligenci čtenářek, že opravdu pochopí, jak jsem to myslela a jak mají šišku umístit do vody 😉 B.

  2. Dobrý den Báro, dneska jsem vyzkoušela tento recept – akorát jsem neměla špaldovou mouku hladkou, ale celozrnnou jemně mletou….myslíte, že jsem neudělala chybu? Šišky jsem vařila okolo 6 min ve vroucí vodě. S ovocem a sirupem chutnaly dobře, jen když jsem je koštovala samotné, přišlo mi, že je docela cítit chuť mouky…

    Jinak díky za všechny skvělé recepty, které zde sdílíte. Když jsem se poprvé dozvěděla o Vašem blogu od kamarádky, úplně jsem se nadchla 🙂 Doma jsem pak začala po večerech pročítat recepty a postupně zařazovat jídla v rámci našich obědů a večeří, případně svačinek. Úžasný blog! Ještě jednou díky 🙂

    1. Maruško moc děkuju za milou pochvalu, jsem ráda, že se vám recepty líbí 🙂 S tou celozrnnou moukou – ano, myslím, že tím to být může, možná to chtělo dýl provařit, ale nemám to vyzkoušeno, takže ze zkušenosti bohužel říct nemůžu. Zas jste to měla aspoň zdravější. 🙂

Napsat komentář: Verun Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *