Pečené kuřecí stripsy v kešu strouhance (od 2 – 3 let)
S masem na sladko jsem kamarád. Naše malá žížala to zdá se zdědila po mně, takže tímto typem hlavního jídla se jí rozhodně zavděčím. A fastfoodové vzezření se zase líbí manželovi. V téhle dobrotě si zkrátka všichni najdeme to svoje 🙂
Na 3 – 4 porce:
- 3 kuřecí prsa
- 3 lžíce chia semínek
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl dle chuti
Na kešu strouhanku:
- 50g kešu ořechů (nepražené, nesolené)
- 40g strouhanky
- 15g kukuřičných lupínků
Kuřecí prsa osolíme a nakrájíme na menší kousky, řekněme silnější proužky. Vymačkáme šťávu z půlky pomeranče, přidáme do ní sojovou omáčku, chia semínka i agávový sirup, dobře promícháme a kuřecí maso v této marinádě pořádně obalíme. Necháme několik hodin marinovat v lednici.
Během marinování chia semínka nasají tekutinu a osliznou, čímž nám při obalování do strouhanky nahradí vejce. Obalovat v ní tedy budeme rovnou, aniž bychom maso ještě namáčeli ve vajíčku či mouce.
Na strouhanku smícháme najemno nasekané kešu oříšky s nahrubo nasekanými kukuřičnými lupínky. Nakonec přimícháme ještě klasickou strouhanku. Maso pak vytahujeme z marinády a v této směsi rovnou obalujeme.
Rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem a potřený troškou oleje. Pečeme na 170°C (horkovzduch) přibližně 25 minut. Během pečení můžete maso ještě obrátit, aby byla strouhanka opečená z obou stran.
Podávat můžete například s bramborem, který si v troubě upečete přímo s masem, a nebo s bramborovou kaší. Chcete-li dostát blízkosti fastfoodového menu, můžete přidat ještě kukuřici nebo salát coleslaw. Recept na jeho odlehčenou verzi najdete na blogu zde.
Dětská specifika:
Dobry den. Da se prosim agavovy sirup necim nahradit? Napada mne treba javorovy? Dekuji.
Maruško ano, javorový by asi měl fungovat, jen pozor, je trošku tekutější. A nebo prostě med 🙂 B.
Moc dobrý recept, pochutnali jsme si. Delali jsme bez kešu a taky dobrý. V.
Veru díky, jsem ráda, že se podařilo 🙂 B.
Výborné, kam na ty nápady chodíte :-)? Manžel už se připomíná, kdy je budeme zase dělat 🙂
Dobrý den, mohou se marinovat i přes noc, nebude to pak moc kyselé od toho pomeranče? Děkuji 🙂
Lajdo, myslím že ne, že to bude v pohodě, klidně do toho. 🙂 B.