25. 3. 2015
Lilkový “kaviár” (od 1 roku)
Lilkový “tatarák” už jsem měla. Lilkový “kaviár” byla pro mě novinka. Noo.. Příští návštěva se může těšit na originální chlebíčky. Mňam! 🙂
- 1 středně velký lilek
- bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle chuti (použila jsem cca 3 lžíce)
- 1 šalotka (přiznávám se, ošulila jsem v mé lednici přítomnou jarní cibulkou)
- česnek a sůl dle chuti
- nad rámec receptu jsem přidala i sekané bylinky (bazalku, petrželku)
Lilek podélně rozkrojte a celý jak je, neoloupaný, jej jen tak nasucho upečte v troubě dokud nechytne krásně hnědo-zlatou barvu. Nechejte ho vychladnout, stáhněte od slupky a nasekejte na malé kousíčky o velikosti kaviáru. Dochuťte bílým jogurtem, na drobno nasekanou cibulkou, česnekem či bylikami a dosolte jak je vám libo. Podávejte na topinkách nebo chlebíčcích, pro dospělé se sklenicí bílého vína 😉