Krůtí hamburgery s fetou a cuketou

Horkovzdušná fritéza je hitem současnosti a existuje v mnoha rozličných formách. Já jsem díky partnerství s Mamedoma.cz měla možnost vyzkoušet ty od značky Breville, a tak vám teď mohu představit, co vše umí tento duální typ fritézy, jejíž vnitřní prostor je obrovsky variabilní a umožňuje vám tak vařit i několik typů surovin či jídel najednou. K dispozici máte jak dva šuplíky, tak i dvě mřížky a tři různé plechy. Vnitřní prostor fritézy se dá přepažit na dvě poloviny a tyto samostatně nastavit, můžete tak připravovat hlavní jídlo i s přílohou či zeleninou najednou, klidně každé na jinou teplotu i čas. Toho jsem také naplno využila u tohoto receptu, kdy jsem si ve fritéze najednou připravila maso, opekla zeleninu i rozpekla housky. Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky a povrchově osušte. Poté je přemístěte do mísy, zakápněte přibližně lžící oleje a dle chuti osolte. Dobře promíchejte, aby se všechny hranolky obalily olejem i solí. Poté přemístěte do nádoby přístroje na mřížku a spusťte program přípravy. Doporučujeme nastavení na 190 °C a přibližně 20 minut času, v průběhu přípravy koš protřepávejte, aby se hranolky opekly do zlatova ze všech stran.

Během přípravy hranolek si připravte maso a zeleninu. Ke krůtímu masu přidejte sůl a oregano, dobře promíchejte a poté tvarujte placky velikosti bulky. Cuketu a rajčata nakrájejte na silnější kolečka a dle chuti osolte. 

Připravené maso i zeleninu umístěte do nádoby přístroje na mřížku a z obou stran zastříkněte nebo lehce potřete tukem.  Poté přístroj zapněte na 180 °C a nastavte na přibližně 15 minut. V polovině času všechny suroviny otočte.

V posledních 3 – 5 minutách do přístroje přidejte ještě housky, abyste je rozpekli, a na maso položte tenoučké plátky sýry feta, který se na něm během této doby do zlatova rozpeče.

Než bude jídlo hotové, využijte čas k přípravě dipu. Ten vytvoříte smícháním ricotty, skyru, olivového oleje, soli a česneku (s tím to ale nepřehánějte, aby jeho síla nepřebila chuť masa).

Po dokončení přípravy už stačí jen rozpečenou housku potřít omáčkou, položit maso s rozpečeným sýrem, přidat opečené cukety i rajčata a doplnit rukolu či salát dle chuti. Nezapomeňte také na hranolky, které jsou z horkovzdušné fritézy naprosto fantastické! 

cuketadrůbežíhlavní jídlahorkovzduškakuřecíod 1 rokurajčata

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *