Kokosová buchta z domácí pekárny (od 2 – 3 let)
Díky tomu, že je udělaná v pekárně, je vlastně téměř bez práce. A navíc je chutná a příjemně vláčná, žádné dusítko 🙂
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1 hrnek kokosu
- 3 rozšlehaná vejce
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 1/2 prášku do pečiva (používám bezfosfátový)
Všechny suroviny odměříme, odvážíme a dáme do pekárny. Začínáme těmi tekutými, poté přidáváme pevné. V pekárně zapneme program na hnětení těsta, a po jeho vymíchání zvolíme samostatné pečení na střední výkon po dobu 50 minut. Celkovou dobu pečení je třeba si napoprvé trošku vychytat, každá pekárna má trošku jiný výkon i funkce.
Já jsem tento recept připravila v rámci testování pekárny Panasonic SD-ZB2512, ve které jsem realizovala celý proces výroby. Využila jsem program na ostatní těsta a poté funkci samostatného pečení. Moji recenzi na tuto pekárnu si můžete přečíst ZDE a nebo můžete mrknout i na web výrobce ZDE.
Dětská specifika:
Dobry den, pokud nemam pekarnu, jak pripravit buchtu v troube prosim. Moc dekuji za odpoved.
Ireno, normálně to všechno smíchejte dohromady a dejte do formy na biskupský chlebíček nebo něčeho podobného 😉 B.
Dekuji. Jak dlouho pect a na kolik v horkovzdusne troube?
Těžko odhadnout, když to nemám vyzkoušeno. Dala bych to na 180°C zhruba na 30 minut a pak mrkla nebo zkusila špejlí, kdyžtak ještě dopekla 🙂 B.
Vyzkoušeno a je výborná 🙂
Huráá, díky 🙂 B.
Tohle je super recept, ale do mojí pekárny nee 🙂 Ta vajíčka chtějí vyšlehat a moje pekárna jen míchá, takže první pokus z pekárny byl “zdrclý”. Dneska jsem všechno hodila do robota a upekla v troubě a buchta se povedla 🙂 Určitě jsem ji nepekla naposled!
Aha, díky za upozornění Šárko, tohle mě nenapadlo, opravím tuto informaci v textu receptu, aby o tom věděli i ostatní. Díky za zprávu i pochvalu 🙂 B.
Taky se mi nepovedla. Ale má chyba, dala jsem ji do pekárny s funkcí “sladké” a i s mícháním a pečením tam byla 3 hod. 😀 Takže chuťově ok, ale vůbec “nevyrostla” a je hodně tuhá. Tak snad příště. 🙂