29. 1. 2015
Domácí burger s tuňákovými placičkami (od 1 roku)
Hamburger zase trošku jinak..
Suroviny na 4 placky:
- 120g konzervovaného tuňáka
- 60g mražené nebo plechovkové kukuřice
- 1 lžíce mouky (použila jsem cizrnovou, ale klasická postačí)
- 2 – 3 lžíce strouhanky
- sůl a pepř dle chuti
Suroviny na paprikový dip:
- půl kelímku zakysané smetany
- půl vaničky plnotučného tvarohu
- třetina oranžové papriky
- hrstka petrželky kudrnky
- hrstka sýra Grana Padano
- sůl dle chuti
Dále:
- 4 housky na hamburger
- rajče
- ledový salát
Konzervovaného tuňáka pečlivě slijeme, dáme do misky a smícháme s povolenou rozmixovanou kukuřicí, moukou a strouhankou. Podle chuti dosolíme, pořádně prohněteme a z hmoty uplácáme karbanátky, které pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut.
Na dip si smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, sýr, bylinky a najemno rozmixovanou a od vody vymačkanou papriku. Podle chuti osolíme.
Housku plníme dipem, karbanátkem,rajčátkem a ledovým salátem.