Sušenky z arašídové mouky (od 2 – 3 let)

IMG_5801 (1)Experimentování s ořechovou moukou mě baví. Tuto arašídovou jsem zpracovala na výborné sušenky – alespoň tedy byly pochváleny z řad dětí, rodiny i štábu, se kterým jsme je do videoreceptu natáčeli 🙂

Na cca 25 sušenek (dle velikosti):

  • 150g arašídové mouky
  • 140g hladké špaldové mouky
  • 100g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 90g másla

Změklé máslo prošlehejte s vejcem a cukrem a postupně zapracujte jak arašídovou, tak i špaldovou mouku. Hotové těsto nechte v chladničce alespoň hodinu uležet, můžete klidně i přes noc.

Po vytažení z lednice opět prohnětejte teplem ruky a za pomoci pečícího prášku vyválejte na placku o síle cca 0,5 cm. Vykrajujte tvary, můžete použít i vykrajovátko s reliéfem, jehož obtisk se na sušenkách bez problémů udrží. Pečte na 180°C přibližně 10 minut.

IMG_5829 (1)

Práce s těstem je malinko náročnější a chce trošku trpělivosti při vyvalování, pak už se s ním ale pracuje dobře a dobře také drží při pečení tvar. O chuti se snad asi ani nemusím zmiňovat 🙂

Dětská specifika:

Byť arašídy nejsou tak úplně ořechy, nýbrž luštěnina, do dětské stravy bych je pro vyšší alergennost a horší stravitelnost zařadila stejně tak - od 2 - 3 let. Dalším důvodem je i náchylnost k plísni a žluknutí.
Ostatní suroviny jsou vhodné od 1 roku.

Jeden komentář - “Sušenky z arašídové mouky (od 2 – 3 let)”

Napsat komentář: Miniškolka Brno Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *