Batátovo-brokolicová krémová polévka (od 6 měsíců)

Z téhle polévky se stala u Káji obrovská hitovka, a to navzdory tomu, jakou má pro děti nesympatickou barvu. Když ji do sebe házela a ještě si vyžádala přídavek, chvilku jsem dokonce i přemýšlela, jestli mi ji někdo nevyměnil. Pochvala za zelenou polévku? No, zdá se, že nic není nemožné! 🙂

Na cca 4 porce:

  • 400 g batát (cca 1 velký kus)
  • 200 g brokolice (cca 1/2 hlávky)
  • 1 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 100 ml podmáslí
  • olej dle potřeby
  • sůl dle chuti

V hrnci rozpalte menší množství oleje a opečte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte ještě nadrobno nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou batátu. Až bude celá směs opečená, zalijte vodou cca 1 centimetr nad hladinu povrchu a přihoďte na menší růžičky obranou brokolici. Vařte do změknutí celého obsahu – přibližně čtvrt hodinky.

Po dovaření rozmixujte na hladké pyré, dosolte a zjemněte podmáslím. Již jen prohřejte, nevařte, aby se vám podmáslí nezdrclo.

Doporučuji podávat s kapkou kvalitního panenského tuku a oblíbenými semínky.

Dětská specifika:

Dětem do 1 roku vynecháme sůl a koření.
Pozor na horší stravitelnost a nadýmání u cibule a česneku. U dětí do roka či citlivějších dětí doporučuju nejprve vyzkoušet či případně vynechat.

batátybezlepkovébrokolicedo 1 rokuod 1 rokuod 3 letpolévky

9 komentáře - “Batátovo-brokolicová krémová polévka (od 6 měsíců)”

  1. Děkuji za recept na hustou, výživnou polévku. Chutnala celé rodině, mohu jen doporučit.:-P

  2. Já podle Vás tak rada vařím, díky Vám dostanu do děti zeleninu, kterou by mi normálně hodily na hlavu. V téhle polévce brokolici nikoho nenapadlo hledat a musím říct, že i já jsem byla příjemně překvapená, jak byla výborná. Děkuji

  3. Vynikající. Jsem moc ráda, že jsem šťastnou náhodou na Váš blog narazila. Moc ráda podle Vás vařím.

  4. Děkuji za super recept, i když jsem se musela obejít bez podmáslí😀synovi(10mesicu) moc chutnala snědl 4male naběračky.

Napsat komentář: Eva Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *