Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty (od 1 roku)

Jestli chci prý mít recept na obalu vloček, musím vymyslet něco originálního. Takže kaše slaná a rovnou zapečená.  A jako bonus navíc moc dobrá! Originálněji už to asi neumím 🙂

Na 2 porce:

  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g ricotty
  • 200 ml mléka (může být i rostlinné)
  • 1 vejce
  • sůl a italské bylinky dle chuti
  • tuk na vymazání

Na dozdobení:

  • cca 6 sušených rajčat
  • cca 10 oliv
  • 3 plátky šunky nebo slaniny
  • můžete doplnit ještě třeba hrstí špenátu nebo rucoly, křepelčími vajíčky, nakrájenými rajčaty, červenou cibulí...

Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou a mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši. Přidejte koření, osolte, a dolaďte nasekanými sušenými rajčaty, olivami, šunkou nebo čímkoliv dalším, co vám přijde k chuti. Přelijte do vymazané zapékací misky a zapečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 15 minut. Podávejte nejlépe ještě teplé.

Dětská specifika:

Ovesné vločky můžete dítěti zařadit do jídelníčku v malém množství od cca třičtvrtě roku věku. Pro začátek bych ale volila spíše pár zrnek do obvyklého příkrmu, kaše z vloček v takovémto množství je hůře stravitelná.
Ricotta je vzhledem k obsahu bílkovin vhodná od 1 roku. Totéž platí i pro tepelně upravené mléko v menším množství.
Šunku nebo slaninu jakožto uzeninu doporučuji u malých dětí vynechat, kaše jim bude jistě chutnat i jen s rajčaty a ricottou.

hlavní jídlakašeod 1 rokuod 3 letsvačiny

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *