Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami (od 1 roku)

Že jste netušili, že se dá udělat z kedlubny chutná omáčka? Já taky ne! Všichni kdož jsme nevěřili, slavíme teď takový #MalýSvátek, protože je tomu skutečně tak 😉

Na omáčku (cca 4 porce):

  • 150 g kedlubny
  • 1 středně velká cibule
  • 400 ml plnotučného mléka
  • hrst strouhaného sýra parmezánového typu
  • olej dle potřeby
  • sůl a pepř dle chuti
  • 300 g těstovin (použila jsem Panzani faralle)

Na masové placičky (cca 4 porce):

  • 250 g mletého krůtího masa
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hořčice
  • vrchovatá lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • sůl dle chuti

V pánvi rozpalte potřebné množství oleje a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli. S pravidelnými jemnými tvary se trápit nemusíte, neboť omáčku budeme na závěr stejně mixovat. Až začne cibule zlátnout, přidejte i na opravdu drobné kostičky nakrájenou kedlubnu a dotáhněte dozlatova. Poté podlijte mlékem, přihoďte snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidejte taky sýr, stáhněte plamen a duste do změknutí (ideálně pod poklicí). Trvat by to mělo přibližně čtvrt hodinky. Až bude kedlubna hotová, odstavte, vyjměte bylinku, osolte, opepřete a rozmixujte na hladkou omáčku.

Mleté krůtí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí a česnekem, přidejte vejce, hořčici, osolte a zahustěte troškou strouhanky. Upatlejte penízky, které můžete smažit na malé vrstvě oleje, a nebo i zdravěji upéct v troubě (jen si dejte pozor na délku pečení, abyste maso nevysušili).

Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte s masovými placičkami.

Dětská specifika:

Mléko je vhodné do pokrmů po tepelné úpravě od jednoho roku.
Taktéž sýr je vhodný od 1 roku. Myslete také na to, že tento typ je hodně slaný, nepřesolte tedy celý pokrm.
Pozor na horší stravitelnost a nadýmavost cibule a česneku - nejdříve vyzkoušejte v malém množství, jak je vaše dítě snáší.

do 1 rokuhlavní jídlaod 3 let

2 komentáře - “Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami (od 1 roku)”

  1. Dobrý den, omáčka byla chuťově dobrá, ale sýr se zdrcl. Nebylo by lepší ho rozpustit až ke konci a nedávat ho hned na začátku ?

Napsat komentář: Radka J. Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *