Podmáslové muffiny s malinovým tvarohem (od 1 roku)

img_5266-1

Růžové košíčky pro naše princezničky, osvěžující mlska pro naše malé rytíře 🙂

Na cca 20 kusů muffinů (dle velikosti košíčků):

  • 2 vejce
  • 130g krystalového cukru
  • 350ml podmáslí
  • 100ml oleje
  • 260g hladké špaldové mouky (použila jsem typ 1050 z Lidlu)
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Na krém budete potřebovat:.

  • 2 vaničky tvarohu
  • 2 hrsti malin
  • cukr dle chuti

Do mísy rozklepněte obě vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté po částech zapracujte i podmáslí, olej, mouku a kypřící prášek. Takto připravené těsto nalijte do košíčků na muffiny (přibližně do dvou třetin, těsto ještě vyskočí) a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut.

img_5204-1

Během pečení košíčků si připravte jednoduchý krém. Maliny “něžně rozmixujte”, tzn. opravdu jen krátce protočte v mixéru nebo projeďte tyčovým, zkrátka aby z nich nebyla úplná omáčka, ale zůstaly i nějaké kousky. Poté smíchejte s tvarohem a dolaďte cukrem dle chuti.

img_5241-1

Až buchtičky vychladnou, udělejte jim čepičku z krému. Můžete je dozdobit i dalšími malinami shora. Nechte zatuhnout v lednici.

Pozn.: Maliny patří mezi ty druhy ovoce, které podléhají poměrně rychlé zkáze. Pokud tedy budete muffiny připravovat ve větším množství či na nějakou dobu dopředu, udělejte krém raději až pár hodin před podáváním. 

Tento recept jsem připravila pro pohádku Elena z Avaloru, která startuje 29.10. na Disneychannel.

Dětská specifika:

Na muffinech kromě celých vajec neshledávám surovinově nic až tak nevhodného pro děti do 1 roku, avšak nemyslím si, že by bylo dobré takto malým dětem nějak přilepšovat v podobě sladkostí. Měly by se nejdříve naučit základnímu stravovacímu režimu.
Maliny jsou alergenní a pro svá zrníčka i obtížněji stravitelné a jsou tabulkově vhodné pro děti od 1 roku.
Taktéž tvaroh je pro vyšší obsah bílkovin vhodný až po prvním roce.

Elena z Avalorumlsáníod 1 rokusvačiny

4 komentáře - “Podmáslové muffiny s malinovým tvarohem (od 1 roku)”

  1. Dobrý den, Barunko můžu použít místo podmáslí kefírové mléko, které mám v ledničce?

    1. Jani vůbec bych se toho nebála, klidně 🙂 Možná přidat o kapku tuku navíc (podmáslí je tučnější) 🙂 B.

Napsat komentář: Eva Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *