Ovesné palačinky s ricottou (od 1 roku)

IMG_9957 (1)
Může to být snídaně, ale klidně i oběd nebo sváča. Narozdíl od klasických palačinek z mouky ovšem mnohem vydatnější a bohatější.


Na 2 palačinky (bohatě stačí na porci pro dospělého člověka, jsou totiž mnohem hutnější než klasické):

  • 100g ovesných vloček
  • 160ml mléka (dětem plnotučné)
  • 1 vejce
  • 100g ricotty
  • med nebo libovolný sirup či cukr dle chuti
IMG_4119 (1)
ve slané verzi s ricottou, špenátem a šunkou

 Ano, čtete správně – tak jednoduché to je. Jen tři suroviny plus náplň 😉 Vločky zalijte mlékem, ideálně teplým, abyste urychlili proces „nacucávání“, ale není to až tak nutné. Nechce 20 – 30 minutek odstát, aby vločky změkly. Poté rozmixujte s jedním vajíčkem na hladkou kaši. Smažte pozvolna na kvalitní nepřilnavé pánvi, můžete zlehka vytřít tukem. Ricottu ochuťte medem nebo sirupem, palačinky s ní pomažte a zarolujte. Servírujte s ovocem.

Dětská specifika:

  • recept vzhledem k přítomnosti mléka řadím do kategorie od 1 roku (mělo by navíc být čerstvé a plnotučné), ale i mladším dětem se dá palačinka udělat do vody či nějaké rostlinné mléčné alternativy
hlavní jídlamlsáníod 1 rokusvačiny

16 komentáře - “Ovesné palačinky s ricottou (od 1 roku)”

  1. Dekuji za recept,palacinky byly moc dobre. Akorat takovy postreh-delala jsem z trojnasobneho mnozstvi a mleka jsem musela dat asi 800 ml,jinak to bylo hrozne huste..

  2. Aha, tak to nevím, v čem se stala chyba, protože zrovna toto jsem opravdu přesně odměřovala, když jsem recept psala :)) Možná každé vločky sají trošku jinak, nebo nevím, každopádně díky za zpětnou vazbu, zkusím převážit znovu, až budu vařit příště 🙂

    1. V pohodě! Naštěstí jsem doma měla celý litr 😀 Jinak byly to jemné vločky z Lidlu.. Nebo jestli když je větší množství tak sajou prostě víc a není to přímá úměra? Taky nevím..

  3. Dnes jsem dělala dvojnásobné množství, ale mléka jsem musela dát mnohem více, ale jinak super. Místo ricotty jsem dala tvaroh na půl s jogurtem a troškou sladké smetany, potřela jsem domácí ostružinovou zavařeninou a pokladla domácím višňovým kompotem a byla to super dobrota.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *