Nočky s rajčátky, cuketou a fenyklem (od 1 roku)

Bezmasá rychlovka k obědu 🙂

  • půlka cukety
  • cca 8 malých rajčátek
  • slabší půlka fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • snítka rozmarýnu
  • grilovací koření dle chuti
  • olivový nebo jiný olej dle potřeby
  • 1 balení gnocchi
Fenykl a cuketu nakrájejte na kostičky (loupat ji nemusíte), rajčátka na čtvrtinky. Na česnek zatlačte čepelí nože, rozmáčkněte jej a podélně nakrájejte. Poprašte kořením a na lžíci olivového oleje vše pěkně zprudka opečte, trošku tím napodobíte gril. Poté stáhněte na mírnější ohřev, podlijte smetanou (kdo rád vaří s vínem, ještě před podlitím se sem náramně hodí jedno nebo dvě „drcnutí“ bílého), přidejte snítku rozmarýnu a společně pár minut povařte, dokud omáčka nezhoustne. V případě potřeby větším strávníkům ještě dosolte nebo přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte s uvařenými noky. 

Pozn. Noky vzhledem k jejich pracnosti a pro mě docela dostupné ceně spíše kupuji, doma je dělám jen vyjímečně. Když mám zkrátka chuť na něco více vymazleného pro naše bříška. V tom případě je vařím podle tohoto receptu. 

Dětská specifika:

  • rajčata jsou vhodná od 1 roku – jsou alergen
  • smetana je taktéž vhodná až po prvním roce kvůli vyššímu obsahu bílkovin, které zatěžují dětské ledviny

cuketahlavní jídlaod 1 rokurajčata

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *