Kuskus s červenou čočkou a rajčaty (od 1 roku)

Taková rychlá improvizace. Tak snad se docela povedla 🙂

Suroviny na 2 porce:

  • 90g červené čočky
  • 50g kuskusu
  • 100ml rajčatové passaty <i>(pasírovaných rajčat - zpravidla v tetrapacku)</i>
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • kousíček brokolice
  • čtvrtina žluté papriky
  • 5 malých rajčátek
  • 1 malá cibulka
  • lžíce másla
  • lžíce oleje
  • sůl, pepř dle chuti

Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku – trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě na droboulinko obranou růžičku brokolice tak, aby se jen krátce spařila a zůstala křupavá. Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje (aby se nepřipalovalo) a opečeme na něm na drobno nakrájenou cibulku, žlutou papriku a rajčátka lehce do zlatova. Poté podlijeme pasírovanými rajčaty, přidáme lžíci cukru a necháme krátce provařit. Kuskus přelijeme horkou vodou z čočky, přiklopíme a necháme v teple dojít. Závěrem vše smícháme a dospělým osolíme a opepříme dle chuti, můžeme případně přidat i malinko prolisovaného česneku, čistě spíš tak pro vůni. 

Dětská specifika

rajčata jsou jako alergen doporučována od 1 roku. Vaříte-li je mladším dětem, doporučuju je rozhodně oloupat a vybrat semínka.
paprika je taktéž doporučována od 1 roku, je hůře stravitelná pro své slupky a zrníčka
cibuli se taktéž doporučuje podávat od 1 roku

brokolicehlavní jídlakuskusluštěninyod 1 rokurajčata

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *