Kokosová buchta z domácí pekárny (od 2 – 3 let)

Díky tomu, že je udělaná v pekárně, je vlastně téměř bez práce. A navíc je chutná a příjemně vláčná, žádné dusítko 🙂

  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1 hrnek kokosu
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 1/2 prášku do pečiva (používám bezfosfátový)

Všechny suroviny odměříme, odvážíme a dáme do pekárny. Začínáme těmi tekutými, poté přidáváme pevné. V pekárně zapneme program na hnětení těsta, a po jeho vymíchání zvolíme samostatné pečení na střední výkon po dobu 50 minut. Celkovou dobu pečení je třeba si napoprvé trošku vychytat, každá pekárna má trošku jiný výkon i funkce.

Já jsem tento recept připravila v rámci testování pekárny Panasonic SD-ZB2512, ve které jsem realizovala celý proces výroby. Využila jsem program na ostatní těsta a poté funkci samostatného pečení. Moji recenzi na tuto pekárnu si můžete přečíst ZDE a nebo můžete mrknout i na web výrobce ZDE.

Dětská specifika:

Vzhledem k přítomnosti kokosu řadím do kategorie od 2 - 3 let.
Ostatní ingredience jsou dle mého vhodné i dříve, za předpokladu, že dětem dopřáváte mlsání.

mlsáníod 3 letsvačiny

8 komentáře - “Kokosová buchta z domácí pekárny (od 2 – 3 let)”

    1. Ireno, normálně to všechno smíchejte dohromady a dejte do formy na biskupský chlebíček nebo něčeho podobného 😉 B.

        1. Těžko odhadnout, když to nemám vyzkoušeno. Dala bych to na 180°C zhruba na 30 minut a pak mrkla nebo zkusila špejlí, kdyžtak ještě dopekla 🙂 B.

  1. Tohle je super recept, ale do mojí pekárny nee 🙂 Ta vajíčka chtějí vyšlehat a moje pekárna jen míchá, takže první pokus z pekárny byl “zdrclý”. Dneska jsem všechno hodila do robota a upekla v troubě a buchta se povedla 🙂 Určitě jsem ji nepekla naposled!

    1. Aha, díky za upozornění Šárko, tohle mě nenapadlo, opravím tuto informaci v textu receptu, aby o tom věděli i ostatní. Díky za zprávu i pochvalu 🙂 B.

Napsat komentář: Barbora Charvatova Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *