Kakaové kešu lívance (od 2 – 3 let)

Pro čtenáře blogu e-shopu Grizly.cz jsem teď vytvářela sadu receptů na téma „Jak využít ořechy kešu“ a protože je miluju, fakt jsem si to moc užila. Tenhle kousek je z celé série můj nejoblíbenější a když se na něj podíváte, myslím, že vám bude hned jasné proč. Těsto v sobě ukrývá nejen kakao a hromadu prospěšných oříšků, ale díky nim i úžasnou lahodnost a vůni 🙂

A kdybyste těch kešu měly náhodou málo, můžete si je ještě namazat kešu máslem, což teda je moje aktuální úchylka, kterou si ale nevyčítám, protože je to opravdu jen sto procent ořechů bez přídavku jakýchkoliv cukrů či jiných nevhodností. Jestli vás to taky uchvacuje jako mě, můžete využít kód na 7% slevu na nákup v e-shopu, kterou jsem pro vás získala. Zrovna toto máslo, stejně jako čisté kešu ořechy, jsou tam aktuálně v akci za sympatickou cenu 😉 Do kolonky v objednávce stačí napsat „mamavkuchyni7“ a je to vaše 🙂

Na cca 20 lívanečků:

  • 100g kešu ořechů
  • 300ml mléka (lze použít i rostlinné)
  • 1 vejce
  • 1 zralý banán
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu
  • 3 vrchovaté lžíce celozrnné hladké špaldové mouky

Pro tento recept je potřeba udělat drobnou přípravu cca půl dne předem, kdy si zalijete kešu ořechy mlékem a uložíte do lednice. Oříšky díky tomu změknou, dobře se zpracují do těsta a navíc se stanou i pro tělo mnohem lépe stravitelnými. Po cca 12 hodinách máčení tedy ořechy společně s mlékem a banánem rozmixujte na hladký krém, přidejte také vejce, kakaový prášek a špaldovou mouku. Nejefektivnější je vše rozmixovat ve smoothie makeru. Těsto poté smažte na pánvi vymazané malým množstvím tuku, s kvalitní pánví můžete lívance smažit i zcela bez něj.

Ochuťte dle vlastní libosti, já jsem promazala již výše zmíněným kešu máslem a celé kešu šílenství tak dotáhla k dokonalosti 🙂

Dětská specifika:

Ořechy (tedy i kešu) jsou pro svou horší stravitelnost a náchylnost k plísním a žluknutí doporučovány spíše až od 2 - 3 let věku dítěte.
Taktéž kakao je zařazeno do věku 2 - 3 roky, i když zde bych se kvalitního kakaa nebála ani dříve. Přesto recept řadím raději takto.

bezmléčnéhlavní jídlamlsáníod 3 letsvačiny

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *