Jáhlový nákyp se špenátem a chřestem (od 1 roku)

IMG_9679 (1)
Vypadá jako koláč. Možná to i je koláč, ale není v něm žádná mouka, a je proto mnohem lehčí a zdravější 🙂


Suroviny na 3 – 4 porce:

  • 150g jahel
  • 50g zeleného chřestu
  • 200g mraženého listového špenátu
  • 450ml vývaru nebo vody
  • 100g vysokoprocentní šunky
  • 3 vejce
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti

 

Jáhly nejdříve třikrát spařte vroucí vodou a poté zalijte uvedeným množstvím vývaru nebo vody, osolte. Pokud máte špenát zmrzlý v kostce, přihoďte ho také. Vařte cca 15 minut do měkka (v multicookeru funkce STEAM SOUP, 15 minut), na poslední dvě minuty přidejte i na centimetrové špalíčky nakrájený chřest a šunku na proužky. Po dovaření do kaše vmíchejte ještě tři rozšlehaná vejce, utřený česnek, dle chuti ještě můžete dosolit a opepřit. Vše zapečte – cca hodinu (v multicookeru funkce BAKING, 60 minut). Nahoru můžete ještě dozdobit další šunkou, rájčátky či sýrem.
IMG_9687 (1)

Dětská specifika:

  • recept pouze kvůli přítomnosti celého vejce řadím do kategorie od 1 roku. Při použití žloutku je s ostatními surovinami vhodný přibližně od 9 měsíců.
bezlepkovéchřestdo 1 rokuhlavní jídlajáhlymulticooker

4 komentáře - “Jáhlový nákyp se špenátem a chřestem (od 1 roku)”

  1. Dobrý den Baru, chtěla bych Vám moc poděkovat za inspiraci a skvělé recepty. Jáhlový koláč je naprostá bomba. Dcera mi jedla vždy hezky, ale Vaše jídla jí opravdu moc chutnají. S manželem až kroutíme hlavou, jak velké porce spořádá 🙂 Velmi oceňuji, že pracujete i se surovinami, které jsem doma sice měla, ale nevěděla co s nimi (např. amarant). Takže ještě jednou díky moc, doporučuji Vás, kde můžu 🙂 Verča

    1. Veru moc díky za krásnou pochvalu, to vždycky moc potěší. Moc to pro mě znamená 🙂 B.

  2. Dobrý den, Báro.
    Prosím Vás, šel by v receptu něčím nahradit chřest? Hodilo by se místo něj i něco jiného? Děkuji za odpověď 😉 Eva

    1. Evi určitě, třeba špenát nebo brokolice, ale myslím, že obecně můžete volit i jinou zeleninu dle libosti 🙂 B.

Napsat komentář: Barbora Charvatova Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *