Jablečné palačinky (od 1 roku)

IMG_3189 (1)
Tyto palačinky jsou sice trošku křehčí, ale zato nadýchané jako obláček. Sympatické je na nich také to, že díky obsahu jablek do nich není potřeba dávat tolik mouky, takže jsou i o něco zdravější než klasické.

Na 2 – 3 porce:

  • 250ml mléka
  • 110g hladké mouky (může být i špaldová)
  • 2 středně velká jablka
  • 1 vejce
  • 12g moučkového cukru
  • špetka soli
  • dále jsem použila domácí jahodovou marmeládu, brusinkový sirup a sušené ovoce nahoře je tzv. jujube
Jablka oloupejte a nastrouhejte. Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte na pevný sníh. Zbylé ingredience včetně jablek smíchcejte v hladké těstíčko, do kterého na závěr vmíchejte sníh z bílků. Smažte na pánvi z obou stran malé palačinky nebo lívance. Já jsem je mazala domácí jahodovou marmeládou a polévala báječným lehce nakyslým brusinkovým sirupem.
Dětská specifika:
Surovinově (cukr nehodnotím) jsou palačinky vhodné i před prvním rokem. Přesto bych je osobně mladším dětem nedávala. Zaprvé jsou smažené, za druhé si myslím, že v mladším věku děti příliš nepotřebují "přilepšovat" podobnými jídly.
Celé vejce včetně bílku obsahuje i vyšší podíl bílkovin a doporučuje se od 1 roku, avšak je zde jedno vejce na tři porce.
hlavní jídlajablkamlsáníod 1 rokuod 3 letsvačiny

12 komentáře - “Jablečné palačinky (od 1 roku)”

  1. Tak palačinky byly nakonec u nás až dnes k obědu. Byly opravdu luxusní! Já si na ně dala jahodovo-malinovou marmošku k tomu rybiz ala brusinky a domácí šípkový čaj 😉

  2. mňam.. moc ráda vařím vaše recepty.. plno chytrých receptů,jak do dítěte propašovat ovoce nebo zeleninu.. kterou mi samotnu odmítají.. 🙂

    1. Hehe :-)) Já strouhám najemno, ale myslím, že jinak je to úplně jedno a možná se to dá i rozmixovat 🙂 B.

  3. dnes poprvé a musím říct, naprostá pecka pro mne i 17m dcerku,i manželovi chutnaly. vynechala jsem cukr, jablka na jemno a špaldová mouka, mléko jsem měla pouze plnotučné, konzistencí ideální na lívance.děkuji;)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *